Futbol

Apel·lació desestima el recurs del Barcelona contra la seva desqualificació

EFE/Quique García

1

El Comitè d’Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha desestimat el recurs del Barcelona contra la seva desqualificació de la Copa de la Reina per alineació indeguda de la brasilera Geyse Ferreira al partit de vuitens de final contra l’Osasuna.

En una resolució feta pública aquest dijous i que el Barça podrà recórrer davant el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) en el termini màxim de 15 dies hàbils, el Comitè d’Apel·lació rebutja la reclamació del club blaugrana i ratifica la decisió del jutge de Competició de la RFEF.

Aquest va estimar el 24 de gener la reclamació de l’Osasuna, que va denunciar que al partit jugat el 10 de gener i en el qual el Barça es va classificar per a quarts amb golejada (0-9) va jugar la davantera blaugrana Geyse Ferreira, que no ho hauria d’haver fet perquè va ser expulsada el curs passat en aquesta competició quan militava a les files del Madrid CFF.

El Barça, que va al·legar en la seva defensa, sense èxit, que no constava a la web de la RFEF la sanció a la seva jugadora, va demanar després al Comitè d’Apel·lació la nul·litat d’aquesta resolució per defectes de manera que han generat indefensió; la revocació perquè no existia alineació indeguda d’acord al Codi Disciplinari de la RFEF (art.79) i la suspensió cautelar del sorteig de quarts de final de la competició previst per demà.

Segons Apel·lació no hi ha hagut indefensió perquè el club ha pogut formular les al·legacions i plantejar la pràctica probatòria que ha estimat i ha quedat clar que «la sanció va existir i va ser notificada personalment i, a més, va ser publicada, desplegant en conseqüència tots els seus efectes de conformitat amb el que estableixen els articles 40 i 41 del Codi Disciplinari».

A més del Barça, el jutge únic de Competició de la RFEF també va desqualificar de la Copa de la Reina al Sevilla per alineació indeguda de la seva jugadora Nagore Calderón als vuitens de final davant el Vila-real, ja que no podia jugar per haver sigut expulsada al partit de la temporada passada de la competició contra l’UDG Tenerife. El Sevilla no ha recorregut aquesta sanció.