Denúncia contra Peter Lim

L’exvicepresident del València denuncia a Anticorrupció el traspàs de Cilessen i Neto per «falsedat comptable»

  • «És un delicte de falsedat comptable pel qual la Juventus italiana ha sigut sancionada l’última setmana», apunta un comunicat de l’exvicepresident Miguel Zorío

L’exvicepresident del València denuncia a Anticorrupció el traspàs de Cilessen i Neto per «falsedat comptable»

FCB

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’exvicepresident del València CF Miguel Zorío va presentar aquest dilluns a la Fiscalia Anticorrupció una denúncia contra Peter Lim, màxim accionista del club, els tres presidents que ha tingut l’entitat des que la va comprar, Amadeo Salvo, Layhoon Chan (que ho torna a ser ara en una segona etapa) i Anil Murthy, així com contra l’agent Jorge Mendes per delictes econòmics com falsedat comptable, apropiació indeguda, administració deslleial i corrupció entre particulars.

«Aquesta és la primera vegada que Peter Lim és denunciat com a administrador de fet del València CF, figura que recull el Codi Penal espanyol. Ara Peter Lim ja no es pot amagar darrere dels presidents i presidenta que ha posat al capdavant del club. Ell és el màxim responsable, tot i que no l’únic, de com s’ha buidat econòmicament, esportivament i socialment el València CF», va destacar Zorío en un comunicat.

En la denúncia se cita expressament la venda del porter brasiler Neto Murara al Barcelona i la compra al club català del també porter Jasper Cillessen, i en els dos casos s’assegura que les operacions estaven «fora de mercat» i que es va fer «per evitar que Peter Lim hagués d’afrontar més de 30 milions d’euros de pèrdues en el seu compte de resultats».

«Amb la mirada relaxada de l’LFP»

«D’aquest mateix artifici comptable es van beneficiar els directius del FC Barcelona, i tot amb la mirada relaxada de l’LFP. És un delicte de falsedat comptable pel qual la Juventus italiana ha sigut sancionada l’última setmana», apunta el comunicat.

A més, es posen en dubte altres fitxatges del club i s’insinua que podria haver-se buscat beneficiar el Benfica. «La participació de fons d’inversió i clubs lligats a Jorge Mendes en aquestes martingales són els que centren els delictes d’administració deslleial i corrupció entre particulars: Benfica Stars Fund o Quality Sports Investments. Tot això amb l’ajuda del president del València CF en cada moment», explica.

Zorío proposa que declarin els implicats, que es demani al València CF la documentació i a la Lliga els informes que avalen les operacions. També es demana un informe als serveis jurídics de la RFEF sobre la responsabilitat ‘in vigilando’ de l’LFP i dels agents de jugadors.

Notícies relacionades

L’exdirectiu, que té presentada una oferta per comprar les accions de Lim amb un préstec pont per després vendre-les a accionistes minoritaris, assegura que és el moment de reiterar que no volen l’empresari de Singapur, però va demanar a més als responsables polítics que no li donin cap «benefici» amb l’operació del Nou Mestalla.

«Si volen defensar al València CF han de frenar les ànsies de Lim per fer un ‘pelotazo’ amb el vell Mestalla. I li hem de dir a la justícia que actuï, investigui i, en el seu cas, condemni amb presó tots als que es pugui provar la seva culpabilitat en aquesta massacre que Meriton està fent del València CF i del valencianisme», conclou.