ANÀLISI

La contracrònica de l’Intercity-Barça: Soldevila despulla el caos defensiu blaugrana

La contracrònica de l’Intercity-Barça: Soldevila despulla el caos defensiu blaugrana

twitter Intercity

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Xavi va viure una nit que mai oblidarà. Una nit amb moltes disfuncions en un equip que va estar a punt de deixar-lo sense la Copa. Una nit en què el tècnic va acabar utilitzant quatre centrals en els 120 minuts (van començar Araujo i Koundé i van acabar Marcos Alonso i Eric Garcia) sense tenir en cap moment la fiabilitat necessària, incapaç de tenir jerarquia per dominar el partit, que se li va escapar de les mans a la segona meitat, i es va acostar al caos. I va acabar pegant coces.

DEBILITAT SENSE PERDÓ

Els dos primers gols de l’Intercity tenien el mateix origen. Accions a pilota aturada. Tots dos els va marcar Oriol Soldevila. El primer va néixer en un córner mal defensat pel Barça perquè Koundé no va fer bé la seva feina. El segon va sorgir també per un servei de banda de l’Intercity que l’equip de Xavi no va saber desxifrar. Van quedar en evidència els quatre integrants de la defensa. Des de Bellerín fins a Alba passant pels dos centrals (Koundé i Araujo). I l’esperança va arribar després per a l’equip alacantí amb un altre imperdonable error de Marcos Alonso en el 3-3 firmat per Oriol Soldevila o ‘O. Solde’, com porta a la samarreta negra que guardarà tota la seva vida. En 27 minuts va marcar tres gols al Barça. ‘Sí, ¡tres gols!’.

PABLO, NEN AMB PERSONALITAT I CRITERI

Reclinat al flanc esquerre del centre del camp hi havia el jove interior càntabre. Des d’allà va tenir molt pes en el joc ofensiu del Barça, a més de la responsabilitat de xutar els córners. El primer va acabar en el gol d’Araujo. Una delícia de centrada de Pablo Torre. Tensa, forta i precisa va sortir la pilota del centrecampista com si la portés, com un paquet d’Amazon, de porta a porta. Del seu peu al cap de l’uruguaià.

A la primera part es va acostar a la perfecció movent-se amb intel·ligència pel front d’atac. Seu va ser el primer xut del Barça, que va sortir per sobre del travesser. Seva va ser l’assistència a Araujo. Seva va ser l’extraordinària personalitat que va mostrar durant tot el partit, tornant a Xavi la confiança que li va mostrar. ¿Com? Dient-li amb el seu bon rendiment que està preparat per a més reptes per jugar la primera eliminatòria de la Copa.

FINS A QUATRE ‘NOUS’

Confirmat que Lewandowski estarà fora les tres pròximes jornades de la Lliga (Atlètic, Getafe i Girona), Xavi va aprofitar la Copa com a laboratori. Va ordenar sortir amb un atac integrat per Dembélé (extrem dret) i Memphis (extrem esquerrà) per acompanyar Ferran Torres, que va assumir el paper de nou. Es va moure bé i va trobar espais a la defensa de l’Intercity, però no va encertar en l’última decisió.

Notícies relacionades

Va augmentar així la frustració que s’ha apoderat de l’exdavanter del City, que està enemistat amb el gol des de fa temps. Massa temps. Després Memphis va exercir de davanter centre. Però, res. Després Ansu i, fins i tot, Dembélé, els dos únics que van trobar, per fi, el necessari gol.

FACTOR ARAUJO

Va tornar i va marcar dos gols. Un amb un cop de cap que va significar el 0-1 i l’altre quan va córrer més de 60 metres per evitar que el xut d’Aaron batés Iñaki Peña. Decisiu al darrere i a dalt. Va sortir del camp i el Barça va encaixar dos gols. «Tant de bo això ens serveixi per aprendre», va dir després el central uruguaià.