PRÒXIM RIVAL EUROPEU DEL BARÇA

Les claus de la crisi de l’Inter, el pròxim rival europeu del Barça

Les claus de la crisi de l’Inter, el pròxim rival europeu del Barça

Afp

5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Visita demà el Barça el vell San Siro en un decisiu duel per al seu futur immediat a Europa. I té com a rival a un Inter sacsejat per la crisi (ha perdut tres dels quatre últims partits de la Sèrie A), amb l’afició enfadada perquè el seu equip és lluny dels llocs nobles de la classificació (és novè, a vuit punts de Nàpols i Atalanta, que colideren la Lliga), sotmès el seu entrenador, Simone Inzaghi, a un judici sumaríssim.

Notícies relacionades

Sumaríssim perquè el seu Inter, com el va qualificar el diari italià ‘La Gazzetta dello Sport’, és ara mateix «un desastre». Retrat de l’enemic que es toparà amb el Barça en un partit que suposa, en realitat, el xoc d’anada d’una eliminatòria que es disputa en una setmana. Si els blaugrana guanyen a San Siro (dimarts, 5) i al Camp Nou (dimecres, 12) seran ja a vuitens de final de la Champions.

És el segon pitjor inici de lliga de l’Inter. El primer data de la temporada 2011-12 i un es va acabar carregant Gasperini, que va firmar tan mal arrencada, substituïda per Ranieri, que al seu torn va ser substituït per Stramaccioni a partir de la jornada 30. Inzaghi ja comença a sentir aquesta pressió

Defensa transparent

Juga Inzaghi amb tres centrals parapetat en el 3-5-2 que no li proporciona estabilitat. Ni fiabilitat. És un equip inestable, incapaç, a més, en cas de treure avantatge al posar-se per davant en el marcatge. Li va passar amb el Milà i va perdre. Va passar amb l’Udinese i va perdre. També va passar amb la Roma i, de nou, una altra derrota.

Ha perdut contundència defensiva com revela que ha encaixat cinc gols en les dues últimes trobades de la Sèrie A. Va canviant el tècnic de porter (juga Handanovic a la Lliga i Onana en els dos duels de Champions) però no troba la seguretat necessària. El problema no té solució.

«Hem jugat el millor partit de la temporada, però he, sortit derrotats. El nostre porter no ha fet una parada», va denunciar Inzaghi, cansat que el seu Inter sigui transparent a darrere com demostra la xifra de gols encaixats a la Lliga: 13.

En caiguda lliure

No aixeca el vol l’Inter. Va de mal en pitjor. A la Lliga ja està a vuit punts del Nàpols, el líder de l’scudetto. I a Europa s’ho juga tot a una carta en el doble duel que lliurarà en només una setmana amb el Barça. És el pitjor inici des del 2011, cosa que delata la profunditat de la crisi de joc i, sobretot, de resultats que ha desencadenat una enorme precaució en l’univers interista.

En aquestes primeres vuit jornades ha encaixat quatre derrotes, les mateixes que en les 38 jornades de la temporada passada. No troba la tecla Inzaghi, qui està meditant exercir una revolució l’onze inicial que s’enfrontarà al Barça. Més de mig equip planeja canviar respecte al que va perdre davant la Roma, desesperat com està el tècnic perquè el seu Inter va costa avall. I sense frens perquè ha perdut en l’aturada de les seleccions Brozovic, el seu pilar al centre del camp, que va caure lesionat.

Inzaghi, sota sospita

«Tots hem de fer més; jo, el primer. Estic molt preocupat». Simone Inzaghi, que va treure pit en la prèvia del duel que després va perdre amb la Roma, se li comencen a acabar els arguments. La seva posició trontolla perquè l’Inter no para d’emetre senyals negatius. El seu joc ha involucionat.

No té, per exemple, la solvència defensiva que exhibia. I a dalt, amb l’absència de Lukaku, és un equip menys nociu. «¿Jo en risc? Els entrenadors ho estem en cada partit i cada setmana», va assegurar el tècnic italià, assumint que les caigudes, i de forma tan seguida, alteren molt el seu paisatge.

«Les derrotes no porten mai serenitat», va dir Inzaghi, que va abandonar aquest discurs enèrgic que va exhibir hores abans del duel perdut amb la Roma. «La meva història demostra que on jo entreno augmenten els beneficis, disminueixen les pèrdues i arriben els trofeus», va proclamar l’entrenador recordant que «he vist a l’Inter que va aconseguir dos títols» la temporada passada en al·lusió a la Copa d’Itàlia i la Supercopa d’Itàlia que va deixar al museu de l’Inter.

Però la paciència de Steve Zhang, el multimilionari xinès que va comprar el club fa sis anys, es comença a esgotar. I amb aquest discurs reivindicatiu d’Inzaghi, més ràpid encara.

Devastadora baixa de Lukaku

Ja va donar per perdut Inzaghi davant el Barça a Lukaku, el nou que va portar de tornada a Milà, al qual amb prou feines ha pogut disfrutar. Només ha jugat tres partits dels 10 que ha disputat l’Inter. Tot just el 25% de minuts possibles deixant un immens forat negre en l’atac que no ha pogut ser cobert per Lautaro, a qui unes molèsties físiques el fan ser dubtós per al duel amb el Barça. Ni tampoc Dzeko, el seu recanvi en la davantera.

No juga el belga des de fa més d’un mes i ha encadenat vuit partits consecutius de baixa, cosa que ha tingut un impacte demolidor per a Inzaghi. Va marcar Lukaku un gol en els tres primers partits. Porta només dos gols Dzeko en 10 partits. I Lautaro va arrencar bé (tres gols en els quatre primers partits del curs), però després s’ha estancat de tal manera que no n’ha firmat cap més en els últims 469 minuts.

S’ha empetitit l’atac de l’Interin capaç Inzaghi de trobar respostes a l’absència de Lukaku, que també es perdrà la cita amb el Barça. L’objectiu del tècnic és que pugui ser el dimecres 12 al Camp Nou. Els tres davanters del conjunt italià sumen sis gols. Lewandowski, només a la Lliga, ha celebrat nou gols en les set jornades de Lliga amb la samarra blaugrana.