L’ORGANIGRAMA BLAUGRANA

Jordi Cruyff firma com a director esportiu del Barça

El club oficialitza el càrrec de l’executiu futbolístic, que treballa colze a colze amb Xavi Hernández i Mateu Alemany

Jordi Cruyff firma com a director esportiu del Barça

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jordi Cruyff ja és director esportiu del Barça oficialment. Ho era, de fet, des que va començar a col·laborar amb la junta de Joan Laporta, i exercia les seves competències des de l’1 de juliol, però el club ha decidit testimoniar públicament l’acord laboral. No especifica, però, la durada del contracte d’un càrrec de confiança del president.

En realitat, fins ara, i des del 3 de juny de 2021, Jordi Cruyff exercia d’executiu al Barça. Primer com a assessor esportiu; en els últims mesos, amb més competències adjudicades, treballant colze a colze amb Mateu Alemany, el director de futbol, participant en negociacions de fitxatges.

La projecció de Jordi a l’organigrama del Barça, va augmentar amb l’arribada de Xavi Hernández a la banqueta blaugrana. Tots dos formaven part, originàriament, de l’organigrama futbolístic que projectava Víctor Font en les eleccions a la presidència. Jordi és un home d’absoluta confiança de Xavi, amb qui l’uneix una estreta relació, i aporta l’opinió futbolística i tècnica per a l’anàlisi d’un futur fitxatge per al club, mentre que Alemany condueix i culmina les negociacions. La marxa de Ramon Planes va deixar en suspens unes funcions que ha exercit Jordi durant el 2022.

«Hi ha hagut bon ‘feeling’. M’he sentit molt còmode amb Xavi, Mateu i el president. De vegades cal ser una mica rebel i pensar diferent, però sempre per sumar, per millorar. Estic molt content per dins, és un grandíssim club, amb molta responsabilitat. Però m’agraden els reptes i tant de bo tot vagi molt bé», ha comentat Jordi Cruyff als mitjans del club.

Notícies relacionades

El fill de Johan Cruyff va tornar al Barça convertit en executiu esportiu 15 anys després. N’havia marxat com a futbolista el 1996, coincidint amb l’acomiadament del seu pare, i després de continuar en actiu en altres clubs (Manchester, Celta, Alabès, Espanyol, Metalurh Donetsk d’Ucraïna i La Valletta de Malta), va exercir de director tècnic a l’AEK Làrnaca de Xipre (2010-12) i després al Maccabi de Tel Aviv (2017).

Després va emprendre tasques d’entrenador al Maccabi (2017-18) i a la Xina, amb el Chongqing Lifan (18-19) i el Shenzen, amb una brevíssima estada a la federació de futbol de l’Equador entremig, afectada per la pandèmia, abans de tornar a Barcelona.

Temes:

Joan Laporta