ACTUALITAT BLAUGRANA

El robatori del rellotge de Lewandowski, un altre cas a la llista d’incidents a les portes de les instal·lacions del Barça

El robatori del rellotge de Lewandowski, un altre cas a la llista d’incidents a les portes de les instal·lacions del Barça

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’intent de robatori del luxós rellotge de Robert Lewandowski va ser un altre dels incidents que s’acumulen a l’entrada i sortida de les instal·lacions del FC Barcelona en els últims mesos. Els Mossos van poder recuperar el rellotge, valorat en uns 70.000 euros, sostret quan el futbolista polonès accedia amb el seu vehicle a la zona del pàrquing de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. És un lloc, abans de superar la barrera de seguretat, on s’acumulen joves a la recerca d’un autògraf o una foto i que en aquesta ocasió un delinqüent va aprofitar per arrabassar la joia, d’alt valor sentimental per al fitxatge estrella barcelonista.

És una àrea on alguns futbolistes, en ocasions, es paren i accedeixen al contacte amb els aficionats quan s’entrenen, però en els últims temps han patit alguns contratemps. Ha sentit insults recentment Frenkie de Jong per no doblegar-se davant la pressió de la directiva a acceptar les milionàries ofertes del Manchester United i el Chelsea. També Umtiti va patir un escarni similar. Però evidentment res tan seriós com l’intent de robatori.

El precedent de Koeman

Més angoixant va ser la situació que van patir Ronald Koeman i alguns jugadors, però sobretot el llavors entrenador blaugrana, a la sortida del Camp Nou després d’un enfrontament amb el Reial Madrid. El vehicle de l’holandès va ser envoltat i durament sacsejat a Aristídes Maillol, imatges que van transcendir a les xarxes socials i que van portar el club a prendre mesures, com el fitxatge de Lluís Miquel Venteo. El fins aleshores inspector dels Mossos d’Esquadra es va incorporar com a director de seguretat per reforçar el pla integral de seguretat, en general, i posar solució a les sortides de jugadors i tècnics de l’estadi, en particular.

A part de Koeman, diversos jugadors es van veure també envoltats per una jungla de joves que buscaven la foto en alguns casos o, en d’altres, exposició per crear el seu propi contingut de Tik-Tok, un fenomen nou advertit ja pel club. Va ser el cas, per exemple, d’Alba, De Jong i Memphis

Notícies relacionades

El club va explicar que en el passat ja van detectar aquest fenomen de nois que s’escapen al caçaautògrafs tradicional i que se situen no només a la sortida del Camp Nou, sinó també de la Ciutat Esportiva, on s’entrena l’equip. Joves que busquen una reacció –de vegades amb una ocurrència, de vegades amb un insult– per penjar-la a les xarxes socials.

És un problema que s’ha tornat seriós, tot i que fins ara la cosa no havia passat d’insults. L’intent de robatori és un grau superior i la conseqüència immediata més probable és que els futbolistes es mostrin més previnguts a l’hora d’abaixar la finestreta per posar per a una foto o firmar autògrafs.