SIS VEGADES MENYS DEL QUE VA COSTAR

El Barça ven Coutinho a l’Aston Villa per 20 milions

El Barça ven Coutinho a l’Aston Villa per 20 milions

@AVFCOfficial

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Philippe Coutinho ja no és jugador del Barça. El fitxatge més car en la història del club (va abonar 120 milions d’euros més 40 en variables de fàcil compliment al Liverpool el gener del 2018) s’ha convertit en un negoci ruïnós. I ara, obligat per l’anguniosa situació econòmica que el sacseja, el Barça es desprèn del brasiler.

El ven a l’Aston Villa –on juga cedit des del passat mercat hivernal– per 20 milions, sis vegades menys del que va costar fa poc més de quatre anys, i així es demostra l’error, tant esportiu com econòmic, que va suposar contractar-lo. I el club blaugrana es reserva un 50% «de la plusvàlua d’una futura venda del jugador».

No només obté aquests 20 milions la junta de Laporta, imprescindibles en temps tan mísers com els que viu el club, sinó que s’estalvia la fitxa de Coutinho, una de les més altes del vestidor del Camp Nou. D’aquesta manera alliberarà massa salarial, un factor imprescindible per encaixar en el ‘fair play’ que fixa la Lliga, obrint la inscripció a jugadors com Kessié (Milà) i Christensen, que arribaran a partir de l’1 de juliol a cost zero.

Coutinho va venir per substituir Iniesta, que abandonava el Camp Nou l’estiu del 2018. Però mai va deixar empremta. Superat per la pressió i castigat per les lesions, el brasiler va transmetre un aire melancòlic i unes discretes xifres que van projectar el seu rendiment (106 partits, 25 gols i 14 assistències). 

El problema és que Coutinho mai ha sigut una solució per al Barça. Més aviat ha sigut un veritable problema. Pel seu encaix en l’equip no es va saber si va ser interior, extrem o fals extrem i, sobretot, perquè mai va transmetre sensació de fiabilitat i impacte. Fins i tot es va enfadar amb el públic del Camp Nou quan va marcar un gol, cansat com estava de rebre tantes crítiques. 

Amb prou feines va aguantar any i mig en el Barça, que aviat li va buscar una cessió al Bayern de Munic, on va aconseguir fins i tot la Champions participant, de manera activa, en el 2-8 a l’equip de Setién que certificava el final d’una era blaugrana. El brasiler va tornar al Camp Nou després d’atendre a la trucada de Koeman i, de nou, una altra vegada va resistir un any i mig, buscant una segona cessió.

Es queda en la Premier

Notícies relacionades

Torna a la Premier, la Lliga on millor ha expressatel seu talent, i Anglaterra, el país on s’ha sentit més còmode. Steven Gerrard, el seu vell company en el Liverpool, que és l’actual entrenador de l’Aston Villa, li ha fet un forat perquè es retrobi amb les sensacions que mai va tenir quan vestia la samarreta del Barça.

El brasiler ha disputat 16 trobades en aquesta Premier marcant quatre gols i regalant tres assistències. Cansat de tant tràfec, perquè en quatre anys i mig ha jugat en tres clubs (Barça, Bayern i Aston Villa), Coutinho vol una mica d’estabilitat. Desaparegut del primer nivell del futbol mundial i a punt de complir els 30 anys (els farà el 12 de juny), no vol tornar al Camp Nou. Tampoc el volen al Barcelona, que es desprèn d’un seriós problema econòmic tot i que assumeix, això sí, que el negoci li ha sortit fatal.