TORNADA AL CAMP NOU

Barcelona-Eintracht: el compte pendent de Kevin Trapp

  • El porter del Frankfurt no oblida la «pitjor derrota» de la seva carrera al Camp Nou amb la samarreta del PSG el 2017

Barcelona-Eintracht: el compte pendent de Kevin Trapp

INSTAGRAM / @kevintrapp

3
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

A Kevin Trapp no li agrada que li recordin la nit del 8 de març del 2017. Al porter alemany li va tocar defensar aquest dia la porteria del París Saint Germain al Camp Nou. Era la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Tot semblava de cara per a l’equip francès després del 4-0 de l’anada al Parc dels Prínceps. Però Trapp va acabar encaixant sis gols en una nit que va quedar gravada en els annals d’una competició que aquell any va tornar a guanyar el Reial Madrid.

«És un partit que sempre intento oblidar, però que sempre m’acaben recordant», va reconèixer fa uns anys l’avui porter de l’Eintracht de Frankfurt en un podcast produït pel club alemany. «El que va passar va ser una cosa gairebé impossible. Fa anys que intento oblidar aquest partit, però no ho aconsegueixo perquè, lamentablement, va ser històric», va dir Trapp, que ha definit en diverses ocasions la golejada del Barcelona com la «pitjor derrota» de la seva carrera.

Des d’aleshores ha plogut molt. El Trapp que va patir la remuntada del Barca tenia 26 anys. Llavors disputava la màxima lliga europea de clubs. El d’avui, amb 31, està un esglaó per sota pel que fa a objectius futbolístics, però és més madur i està consolidat com un dels tres porters més rellevants del futbol germànic, en què aspira a convertir-se en la segona opció per al seleccionador alemany Hansi Flick –per darrere de Manuel Neuer i per davant de Marc-André ter Stegen, el seu rival en el duel d’aquest dijous al Camp Nou–.

Pilar de l’Eintracht

Pilar de l’EintrachtTrapp ho ha jugat pràcticament tot aquesta temporada: 28 partits de Bundesliga, 9 d’Europa League, 1 de la Copa d’Alemanya, un total de 3.450 minuts amb 50 gols en contra, 1 cada 69 minuts. És, juntament amb Kostic, un dels dos pilars de l’equip alemany: amb 105, és el tercer porter que més xuts a porta ha blocat o rebutjat aquesta temporada a la Lliga alemanya. Trapp és, en definitiva, el tipus de porter que et salva punts i eliminatòries.

El Frankfurt ocupa una còmoda novena posició a la Bundesliga sense gaire més aspiració que entrar en els llocs europeus. Ve, no obstant, de perdre el cap de setmana passat al seu estadi per 1-2 contra el Friburg. Malgrat ser un equip lluitador i amb fama de complicar la vida als grans, la seva irregularitat l’allunya cada vegada més de les places de classificació directa per a l’Europa League. Per això el club de l’estat federat de Hesse posa tanta importància en una victòria al Camp Nou per continuar viu en la competició europea.

«Tot és possible»

Notícies relacionades

«Tot és possible»«Totalment concentrat en aquest dijous», va escriure aquesta setmana Trapp en el seu actiu compte d’Instagram, en què acumula 1,7 milions de seguidors. «Tot és possible», va escriure després de l’empat a un de dijous passat contra el Barcelona. «És tot una mica boig perquè ens en anem amb un 1-1 i la sensació que podríem haver-nos emportat alguna cosa més, fins i tot la victòria. Tenim una bona posició per al partit de tornada. Ja vam sortir airosos d’estadis de molts equips grans», va dir en roda de premsa.

Quan li van tornar a preguntar recentment sobre el seu retorn al Camp Nou –amb el record implícit de la golejada del 2017–, Trapp va deixar entreveure un compte pendent amb el Barça: «Avui la situació és completament diferent. Si algú vol saber com és jugar a Barcelona, sempre em pot preguntar. Però avui és completament diferent del que va passar ja fa cinc anys», va respondre abans del partit d’anada d’aquests vuitens de l’Europa League. Després de l’empat a Frankfurt, Trapp va sonar fins i tot una mica més desafiador: «No ens preparem per a la tanda de penals perquè jugarem per guanyar el partit».