ACTUALITAT BLAUGRANA

Haaland, una obsessió de 250 milions per a Laporta

  • El president garanteix que el Barça serà a primera fila per abordar la costosa operació del davanter noruec

  • Tancar un acord amb CVC o amb la venda del 49% de Barça Studios, crucial per postular-se pel fitxatge del golejador

Haaland, una obsessió de 250 milions per a Laporta

FC Barcelona

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Joan Laporta està convençut que el FC Barcelona tindrà el múscul financer per abordar el mastodòntic fitxatge d’Erling Haaland. Una operació que entre els 75 milions de pagament al Borussia Dortmund, salari del jugador i diverses comissions ascendirà, segons els càlculs de l’entitat barcelonista, a uns 250 milions d’euros. El Barça tindrà molta competència per reclutar el davanter que tothom vol. De fet, el màxim dirigent blaugrana considera que el Manchester City porta avantatge. Pel poder adquisitiu del club propietat dels Emirats Àrabs i pel magnetisme que irradia Pep Guardiola. Però Laporta no es dona per vençut. «Serem allà», ha deixat caure en una trobada informal amb periodistes al complir-se el primer aniversari del seu mandat.

El Barça té previst realitzar aquest estiu quatre fitxatges i un d’ells serà un davanter centre. I el preferit és, òbviament, Haaland, el noruec de 21 anys cridat a marcar època. Pot sorprendre que un club que ve d’una situació econòmicament delicadíssima i sense gairebé marge salarial a LaLiga es postuli tan notòriament per contractar una estrella tan preuada i costosa. Per aconseguir-ho resulten crucials les negociacions avançades per generar nous ingressos, ja sigui amb el fons CVC, que ve de la mà de LaLiga, o venent el 49% de Barça Studios. S’estima que la primera via suposaria una injecció immediata d’uns 300 milions; la segona, la plataforma de continguts audiovisuals, uns 350 milions. Una de les dues operacions serà segellada abans d’un mes, segons calcula el club.

Crucial CVC

L’opció de CVC (el club treballa amb propostes anàlogues) insuflaria de forma immediata el necessitat marge salarial, que s’estima en uns 75 milions, al venir de la mà de Javier Tebas. Un escenari completament fresc per al club, que a més compta que alguns dels jugadors amb fitxa alta abandonin la plantilla aquest estiu. Serien el cas de Memphis Depay (s’espera una bona oferta per ell) o Sergi Roberto (el club ja dona per descomptat que se n’anirà al final de curs).

Ara la qüestió passa per convèncer Haaland que el Barça és la seva millor opció esportiva. Per això el viatge que es pretenia secret de la setmana passada de Xavi Hernández i Jordi Cruyff (secretari tècnic ja en exercici, tot i que encara no oficial) a Munic per veure’s amb el voluminós davanter. El president creu en la capacitat de seducció de l’entrenador, dels joves que creixen a l’equip, i confia que tingui pes la voluntat del futbolista de jugar a la Lliga espanyola. Per a Laporta, l’opinió de Haaland serà més determinant que la del seu representant, Mino Raiola, al revés que amb Dembélé, plegat a les ambicions del seu.

Pretensions elevades

Notícies relacionades

Malgrat que les pretensions econòmiques de Haaland i el seu entorn són molt elevades, els clubs que el pretenen són diversos i tots s’estan movent des de fa temps. El Barça haurà de competir amb el City, on va jugar el seu pare, factor a tenir en compte també, el PSG i fins i tot el Reial Madrid si finalment se li escapés Kyllian Mbappé. Clubs tots de cartera molt frondosa, que poden pagar més que el Barça i que necessiten menys anys per amortitzar un davanter que aporta gols i venda de samarretes. En qualsevol cas, considera el president que l’estructura econòmica de l’operació cal estudiar-la bé.

En tot aquest marc d’interessos convergents, resultarà crucial veure què passa amb el davanter francès i també amb Robert Lewandowski, que apuntava al Chelsea, però amb el seu estatus de propietat en l’aire, pot fer variar el rumb del polonès cap a algun d’aquests clubs que anhelen al noruec. «Tothom està fent el triler», es va sentir en aquesta trobada a compte de Haaland. I si no surt, caldrà activar les alternatives, que n’hi ha, segons va dir emfàticament el president.