5 PARTITS, 4 GOLS

Aubameyang, «pólvora de veritat»

Aubameyang, «pólvora de veritat»

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Quatre gols i tres espectaculars tombarelles per festejar-los. El quart, que l’hi va concedir l’àrbitre a l’acta, entenia que no li pertanyia. Però després, amb aquest veredicte legal, Pierre-Emerick Aubameyang es va emportar de Mestalla la pilota a casa, firmada després per tots els companys.

Ha arribat al Barça un nou expert (32 anys), amb el coneixement que proporcionen les grans Lligues del continent. Va començar a França, va coincidir a Alemanya amb Dembélé al Dortmund i va adquirir rol d’estrella a l’Arsenal fins que es va barallar amb Mikel Arteta, l’entrenador que el va desposseir del braçalet de capità.

 Un nou precís, que fent servir la terminologia de Piqué, «és pólvora de veritat». No va Auba amb bales de fogueig. Ni té temps. Ni tampoc ganes, veient com l’última oportunitat que li atorga el Barça gairebé se li escapa abans d’arribar perquè els papers de la liquidació amb l’Arsenal van arribar a només dos minuts que acabés el mercat d’hivern. Es pren cada partit com una reivindicació personal, entossudit com està a demostrar a Arteta que s’ha equivocat amb ell.

Impacte immediat

Cinc partits amb el Barça (cap de complet encara, només titular en els tres últims) i quatre gols responen d’aquesta ferocitat competitiva que tan bé encaixa en l’incipient projecte que dissenya Xavi. Ferocitat i, sobretot, experiència, perquè Aubameyang arriba de la Premier, on s’enforteix tant el caràcter com el talent. I això per a un equip d’acne juvenil a la cara, com passa amb Gavi, Pedri, Nico..., és tot un tresor.

Notícies relacionades

L’impacte en el joc de l’equip ha sigut immediat, necessitat com estava Xavi d’un davanter que acabés la producció ofensiva que genera. Un davanter terminal. Capaç de connectar-se amb l’assistència d’ Alba a Mestalla (allà es pensava que estava jugant a l’Arsenal galopant a l’espai en l’únic gol en què ha necessitat dos tocs, control i xut amb la dreta) com de sincronitzar-se amb la descomunal força que irradia Adama (l’1-4 al Nàpols) per culminar una bonica acció col·lectiva, que va durar 67 jugadors i en la qual van intervenir els 11 blaugrana, inclòs Ter Stegen.

Auba arriba, remata i se’n va. Marca fins i tot sense voler, com li va passar amb el xut des de fora de l’àrea de Pedri, que va intentar evitar. Però no va tenir èxit. L’altre gol al València, després d’assistència de Dembélé, també va arribar al primer toc. Com a Itàlia. Ja ha fet 12 rematades amb la samarreta del Barça, cinc a porta i quatre gols. Un tractat d’eficàcia.