RENOVACIÓ ATURADA

Sergi Roberto, l’aniversari amb més incertesa

El tercer capità acaba contracte al juny i des del seu entorn es valora que «el club no té pressa» per abordar la seva renovació

Sergi Roberto, l’aniversari amb més incertesa

FCB

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sergi Roberto fa aquest dilluns 30 anys. I ho fa amb molta incertesa sobre el seu futur. El jugador del planter acaba contracte a final de temporada i encara no ha renovat. El 2006 va arribar al Barça, però, gairebé 16 anys després, la seva continuïtat no és segura.

No està sent la millor temporada. Va ser xiulat al Camp Nou després que el club comuniqués que els altres tres capitans (Piqué, Busquets i Alba) s’havien rebaixat el sou per poder inscriure els fitxatges del mercat d’estiu. Havia jugat tots els partits (menys un per indisposició) fins que es va lesionar el 27 d’octubre a Vallecas, en l’últim partit de Ronald Koeman. Les lesions han llastat el seu rendiment l’últim any. Havia rebut l’alta mèdica just abans del derbi contra l’Espanyol, el dia del debut de Xavi, però va tornar a recaure i va haver de ser intervingut a Finlàndia del recte femoral de la cama dreta. Si no hi ha cap nova recaiguda i es compleixen els terminis, podria tornar a jugar el mes que ve.

«Fonamental» per a Xavi

Notícies relacionades

Xavi, el seu excompany i nou tècnic, va sortir en la seva defensa abans de la intervenció. «Sergi és una persona que és un exemple per al planter, per als professionals, i fa un any que juga patint i s’ha sigut injust amb ell. I se l’ha criticat, xiulat al Camp Nou, sent de la casa i malgrat la seva implicació». El tècnic egarenc va apostar per la seva continuïtat. «Hem de valorar aquest jugador, és un jugador fonamental per a l’equip i així ho he transmès al club. I esperem que quan es recuperi, estigui content i que pugui rendir al màxim perquè l’equip el necessita».

La renovació a la baixa, que hauria permès al club guanyar una mica de marge de ‘fair play’ salarial al mercat passat, no va arribar tampoc al gener. El Barça va instar els representants del jugador a parlar a partir del 31 de gener. Transcorreguda una setmana des de l’entorn de Sergi Roberto es valora que sembla que «el club no té pressa» per abordar la renovació d’un jugador que des de l’1 de gener és lliure de negociar amb qualsevol equip.