«ABSOLUTA DISCONFORMITAT I REBUIG»

Bartomeu demana el Forensic a la Fiscalia i nega les acusacions

Bartomeu demana el Forensic a la Fiscalia i nega les acusacions

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barcelona (2014-2020), ha enviat aquest dimecres un escrit a la Fiscalia de Barcelona sol·licitant l’informe Forensic ordenat per la directiva de Joan Laporta en el qual es determina que hi ha indicis de delicte en la seva gestió al capdavant del club blaugrana.

En aquest document, Bartomeu demana que se li entregui tota la documentació per poder col·laborar en la investigació, negant haver incorregut en els presumptes delictes d’administració deslleial, apropiació indeguda, alteració comptable i simulació contractual que haurien originat un perjudici econòmic de més de 30 milions d’euros.

En aquest escrit a la Fiscalia, Bartomeu al·lega que totes les acusacions rebudes de la directiva de Laporta «no s’ajusten a la veritat de l’esdevingut», rebutjant tot el que va revelar el Forensic entorn de «pagaments sense causa, amb causa o desproporcionats» de la junta anterior. S’indicava, a més, segons va exposar Jaume Campaner, l’advocat que acompanyava Laporta i Eduard Romeu, el vicepresident econòmic, «que no es descarta que es produís un enriquiment injust dels autors materials d’aquestes conductes».

A disposició de la Fiscalia

Notícies relacionades

D’aquesta manera, l’expresident del Barcelona es posa a disposició de la Fiscalia una vegada s’investigui tota la documentació rebuda per part del Barcelona. Bartomeu vol, segons ha informat l’Agència Efe, aclarir els termes del Forensic i la corresponent denúncia expressant «la més absoluta disconformitat i rebuig» a les conclusions d’aquesta investigació.

Lamenta, a més, l’expresident que «el resum executiu d’aquestes conclusions no s’hagi fet públic per a la totalitat» dels socis del Barça. Alhora, Bartomeu recorda que va enviar una carta a Laporta el 13 d’agost del 2021 en què se li donava a conèixer «el resum executiu de les conclusions de la ‘due diligence’».