TRIPLE CORONA

Alexia firma un altre triplet històric amb el ‘The Best’

La capitana blaugrana enllaça el premi de la FIFA al de la UEFA i la Pilota d’Or

Lewandowski supera Messi en la votació del millor jugador del món

Alexia firma un altre triplet històric amb el ‘The Best’

FCB

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de guiar el Barça femení a un històric triplet la temporada passada, Alexia Putellas ha completat també el triplet de premis individuals: la capitana blaugrana ha afegit el ‘The Best’ de la FIFA a la Pilota d’Or i el premi de la UEFA com a millor jugadora de l’any. La migcampista de Mollet, que va superar en la votació final la seva companya Jenni Hermoso i l’australiana Samantha Kerr, és la cara del creixement i auge del futbol femení a Espanya. Messi ha vist com Lewandowski el superava en la votació del millor jugador del món.

A l’agost, Alexia va ser distingida com la millor migcampista i la jugadora de l’any de la UEFA i al novembre es va afegir al selecte club de blaugranes que han conquerit la Pilota d’Or amb la samarreta del Barça: Luis Suárez Miramontes, Cruyff, Stóitxkov, Rivaldo, Ronaldinho i Messi. «Això és de totes, sens dubte que farà que continuï amb la mateixa motivació o més aquest any, en què esperem tenir moltíssim èxit», va comentar després de rebre aquest tercer guardó.

L’equip que capitaneja continua no només comptant els partits per victòries sinó que, a més, continua trencant barreres per al futbol femení. L’última, penjar el cartell ‘no hi ha entrades’ al Camp Nou per al duel de Champions contra el Madrid, quan Alexia jugarà el segon partit a l’estadi on anava de nena com aficionada. «Quan era petita no hi havia ni la possibilitat de ser professional del futbol», explicava en una recent entrevista amb aquest diari. Alexia, no només és ara professional i campiona d’Europa, sinó que és també la primera jugadora espanyola a guanyar el premi de la FIFA. «Jo crec que a Espanya hi ha moltíssim talent, el que feia falta era treballar i temps. Això no és fruit de mesos ni dies. sinó de molts anys de feina», ha valorat durant la cerimònia. «I també necessitàvem que hi hagués un projecte. Que cregués que podíem ser les millors del món, i el Barça està fent una tasca increïble perquè això no quedi aquí, sinó que continuï molts anys més».

Ni Cortés ni culers a l’onze

Notícies relacionades

Ni Cortés ni culers a l’onzeEls premis als millors entrenadors es van quedar a Chelsea: Thomas Tuchel per a l’equip masculí i Emma Hayes per al femení. Malgrat que el Barça va aixafar les ‘blues’ a la Champions femenina (0-4), l’extècnic Lluís Cortés es va quedar sense distinció. Tampoc hi havia cap representant blaugrana a l’onze femení ideal. Ni en el masculí, on sí que hi eren Messi i Haaland, passat i potser futur del Barça.

Després que Jorginho s’emportés el premi de la UEFA i Leo Messi la Pilota d’Or, Lewandowski es va quedar el tercer guardó de l’any. El portuguès Cristiano Ronaldo i la canadenca Christine Sinclair han rebut sengles premis honorífics per portar 115 i 188 gols, respectivament, amb les seves seleccions. La gala també va distingir el porter del Chelsea, Edouard Mendy, i la portera de l’Olympique de Lió, Christiane Endler, i va donar el premi ‘fair play’ a la selecció danesa per la seva reacció quan Eriksen va patir un infart al camp durant l’Eurocopa.