2
Roger Pascual

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

El Barça ha pogut celebrar contra l’Elx per fi la primera victòria de la nova era que va anunciar Xavi després de l’eliminació europea. El tècnic va apostar per Jutglà d’inici i aquest li va correspondre obrint el marcador abans d’un messiànic gol de Gavi. El migcampista andalús va exercir de líder i va sortir al rescat amb una assistència vital a Nico en el 3-2.

Ter Stegen: Absent (4)

Semblava que tindria una tarda lliure i plàcida per disfrutar del joc de la canalla fins que va encaixar dos gols en un vist i no vist. El Barça continua enyorant les seves parades.

Araujo: Incòmode (6)

Continua sense estar a gust al lateral. Una pèrdua seva va originar el segon gol, en què després va estar després desubicat en la marca.

Eric: Reaparegut (6)

Desaparegut dels plans de Xavi en els últims partits, va tornar a ser titular. Va poder lluir la seva millor virtut, la sortida de pilota, tot i que no va apaivagar els dubtes sobre la seva contundència.

Lenglet: Tebi (5)

Com sol ser habitual, al central francès li va faltar ser més expeditiu, en general, especialment en el primer gol rival.

Alba: Ressituat (6)

Es va moure més per dins per deixar l’autopista a Abde, descol·locant la pissarra rival, tot i que com a interior no va poder explotar la seva arribada.

De Jong: Diluït (5)

En ple debat sobre la seva continuïtat, va arrencar amb empenta però va acabar firmant un altre partit impropi d’un jugador de la seva classe, sense lideratge ni incidència.

Busquets: Àncora (6)

El capità va donar ritme en la primera meitat i va mirar de brindar equilibri quan la nau tornava a amenaçar naufragi amb l’empat.

Gavi: Líder (9)

Va marcar un golàs en el 2-0, amb un gir estel·lar, una increïble conducció i un sensacional xut arran de pal. I quan més perdut estava l’equip, es va treure de la màniga la jugada del 3-2, que va brindar a Nico.

Dembélé: Gasós (6)

Després d’una hora molt seriosa, desbordant, donant bones assistències i sense perdre pilotes absurdes, es va apagar després del seu error en el 2-2.

Jutglà: Golejador (8)

Difícilment s’havia imaginat una estrena millor al Camp Nou. Va marcar al minut de joc, tot i que l’hi van anul·lar, però va aconseguir obrir el marcador poc després amb un superb cop de cap. Fins i tot va tenir un parell d’ocasions més. No només això, sinó que va descol·locar la defensa rival amb la seva mobilitat.

Abde: Enlluernador (7)

En temps grisos, el seu joc atrevit i colorista brilla encara més. No només encara sempre sinó que ho fa amb un ventall inacabable de recursos.

Nico: Providencial (8)

Va entrar per Jutglà en el minut 72 i va fer el gol de la victòria amb una gran rematada.

Riqui Puig: Insubstancial (6)

Va entrar en el minut 76 per mirar d’intentar donar un altre aire a l’atac, tot i que va passar desapercebut.

Balde: Testimonial (s.q.)

Va entrar en el minut 89 per Abde per ajudar a aguantar el resultat.