AMISTÓS A RIAD (18 h)

Alves i deu més, en l’homenatge a Maradona contra el Boca

Xavi aprofitarà l’ocasió per assajar amb jugadors en diferents posicions, donarà minuts als suplents i provarà els joves.

 

Alves i deu més, en l’homenatge a Maradona contra el Boca

FCB

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dani Alves i deu companys més per homenatjar Diego Maradona. El lateral brasiler té davant seu, en l’amistós davant el Boca Juniors (18 h), la primera i última oportunitat per adquirir el més aproximat al ritme de competició abans de poder ser inscrit i jugar amb el Barça quan s’obri el mercat d’hivern.

També és una oportunitat per a Xavi. Un banc de proves que aprofitarà per provar jugadors en diferents posicions de les habituals, veure de prop els joves del planter (sis jugadors del B es van afegir a l’expedició) i donar minuts als suplents. El primer fitxatge d’hivern entre ells.

El redebut

Alves no ha jugat un partit des del mes de setembre, quan es va acomiadar del São Paulo per l’impagament de la fitxa. El Barça el va contractar dos mesos després, i des del 15 de novembre s’està entrenant amb el grup. Contra el Boca farà el seu redebut. 

«Fa molts anys que diuen que són els meus últims anys de carrera. Els jugaré de manera molt especial. He esperat tant aquest moment de posar-me la samarreta del Barça una altra vegada que ara mateix estic als núvols», va dir Alves, complerts ja els 38 anys. 

El repte més important

«He esperat tant aquest moment de posar-me la samarreta del Barça una altra vegada que ara mateix estic als núvols»

Dani Alves / Defensa del Barça

En la seva primera experiència va arribar (2008) en una situació semblant. El Barça buscava amb Pep Guardiola i diversos fitxatges un reimpuls després de l’autocomplaença que va enfonsar l’etapa de Frank Rijkaard. «És una situació diferent. La història està escrita i no la reescriurem, sinó que escriurem nous capítols per tornar el Barça al lloc d’on mai havia d’haver sortit», va explicar Alves, que diu afrontar el repte més important de la seva carrera.

Igual que ho és per a Xavi, que amb prou feines fa un mes que dirigeix el Barça, aquesta vegada com a entrenador. Una tasca més complicada en comparació al seu exercici de centrecampista organitzatiu. La seva experiència a la banqueta coincideix amb un moment molt delicat de la història recent blaugrana.

Notícies relacionades

Va deixar l’Al-Sadd després de tres anys per atendre la trucada d’auxili de Joan Laporta. Porta sis partits dels quals només se n’han guanyat dos (a l’Espanyol i al Vila-real) i una de les dues derrotes (davant el Bayern) l’ha expulsat de la Champions.

Xavi va posar bona de cara al viatge pactat a l’Aràbia Saudita (set hores de vol) per homenatjar Maradona, «un futbolista que ens ha emocionat i ens emociona encara mirant els seus vídeos». L’amistós potser serveix per canviar el xip i, a més, la dinàmica de resultats, erràtica, com va corroborar l’empat davant l’Osasuna. Que l’equip recuperi el bon joc i la il·lusió, i acabi bé l’any. Queden els partits contra l’Elx (dissabte) i el Sevilla (a fora, el dia 21). «No passem el millor moment de la història i ho hem de capgirar. És una etapa difícil», assumia Xavi.