ACTUALITAT BLAUGRANA

José Elías, el màxim avalador de Laporta, vol deixar el Barça a principis del 2022

«Tinc com a objectiu sortir de l’entorn Barça a finals de gener», diu l’empresari de Badalona

José Elías, el màxim avalador de Laporta, vol deixar el Barça a principis del 2022
2
Es llegeix en minuts

El president d’Audax Renovables, José Elías, vol deixar de ser part de l’anomenat «entorn» del FC Barcelona a finals de gener, quan venç l’aval de 124,6 milions entregat pel Barça a LaLiga i que ell va contribuir a recolzar, a l’exercir com a contraavalador.

Elías va passar al primer pla de l’actualitat blaugrana al març, quan va ser un dels empresaris que van facilitar la consecució d’aquest aval, que va permetre a Joan Laporta prendre possessió de la presidència del FC Barcelona.

Després de mesos sent una veu més de l’entorn del FC Barcelona, Elías assegura, en una entrevista amb EFE, que al gener o al febrer la seva «etapa al Barça s’acabarà», en al·lusió al final del termini de la renovació d’aquest aval, que venç el 31 de gener.

Elías, que va aportar del seu patrimoni personal «uns 30 milions», comenta: «Si al gener o al febrer puc anar-me’n, intentaré anar-me’n sense fer soroll, ajudant el club, com fins ara l’he ajudat, i ja està».

La sortida d’Elías serà facilitada pel Consell Superior d’Esports (CSD), que pretén liberalitzar els avals que han d’aportar les directives dels quatre clubs espanyols que no són societat anònima esportiva, és a dir, el Barça, Madrid, Osasuna i Athletic. Des dels anys 90, les directives dels quatre clubs es veuen obligades a fer-se càrrec del 15% del pressupost més les pèrdues. A partir de l’1 de gener, quan s’elimini aquesta obligatorietat, cada club fixarà de forma interna quin aval farà falta per accedir a la presidència.

Ajudar l’amic

«Els meus dos objectius eren ajudar el club i el meu amic Eduard Romeu –vicepresident econòmic del FC Barcelona i home de confiança d’Elías a Audax–, i els he aconseguit, i a partir d’aquí, fer un pas enrere, que és el que vull», afegeix aquest empresari de Badalona (Barcelona), propietari també de companyies com la cadena de congelats La Sirena.

«Creia que tenia certa responsabilitat com a culer per fer l’impossible perquè no es repetissin les eleccions, però crec que la meva etapa al Barça ja està arribant al seu final», incideix. Preguntat per si està preocupat per recuperar de forma íntegra la seva part de l’aval, assegura: «No estic excessivament preocupat. S’estan fent bé les coses i això es pot salvar».

Notícies relacionades

En aquesta línia, recorda que a més d’aportar l’aval i d’assumir el risc que això comporta, aquest aval «té un cost financer de l’1,5%». «A més de ser generós en el risc, ho he sigut en el cost», assegura al ser preguntat sobre si ha complert la seva quota de solidaritat com a culer.

En aquesta línia, insisteix en la voluntat de centrar-se en la seva faceta d’empresari: «Tinc com a objectiu sortir de l’entorn Barça a finals de gener», insisteix.

Temes:

Joan Laporta