ACTUALITAT BLAUGRANA

Espai Barça Es podrà votar així de forma telemàtica en el referèndum

Els socis estan citats a exposar el seu vot el 19 de desembre sobre el finançament del projecte

Espai Barça Es podrà votar així de forma telemàtica en el referèndum

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El 19 de desembre els socis del FC Barcelona tindran l’oportunitat de ratificar en referèndum el finançament de 1.500 milions màxims per acabar de construir l’Espai Barça. La seva obra principal és la reforma del Camp Nou. Per primera vegada, els socis tindran l’opció de votar telemàticament, tot i que aquells que ho prefereixin podran acostar-se a l’Estadi i votar presencialment. Així funcionarà el vot electrònic, que es farà a través d’una plataforma amb tecnologia d’Indra.

1) Els socis hauran de complir una sèrie de requisits previs abans del 7 de desembre a la web https://oab.fcbarcelona.cat. En primer lloc, hauran d’actualitzar i verificar les dades personals que consten al club, com el correu electrònic, el telèfon, la clau de soci que figura al carnet, el codi personal pin i la data de naixement. Aquestes tres últimes dades seran necessàries el dia de la votació del 19 de desembre.

2) Durant el procés d’autentificació del soci, cada un rebrà un codi de 6 xifres a través d’un missatge d’sms al mòbil.

3) El sistema, segons remarca el club, impedeix la duplicitat del vot i garanteix que el vot sigui secret.

4) L’única informació disponible al llarg del dia serà la del percentatge de participació.

Notícies relacionades

5) Una Junta de la Consulta estarà composta per cinc membres. El dia 19 es configuraran 5 claus secretes, una per a cada un dels cinc integrants, unes claus que seran custodiades per un notari durant tot el procés.

6) Una vegada finalitzat el procés de votació i tancada la consulta, per accedir als resultats, cadascun dels 5 membres de la Junta de Consulta haurà d’introduir el seu fragment de clau i iniciar el procés informàtic de recompte de vots. Segons va informar el club, el sistema permet comptabilitzar 10.000 vots per minut, de manera que el resultat podrà conèixer-se al quart d’hora del tancament del sufragi.