ACTUALITAT BLAUGRANA

Baviera advoca per jugar el Bayern-Barça de Champions a porta tancada

El primer ministre estatal vol que es disputin els partits de futbol sense públic per l’avenç del coronavirus

Baviera advoca per jugar el Bayern-Barça de Champions a porta tancada

FCB

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre estatal de Baviera, Markus Söder, té la voluntat de tancar de nou els partits de futbol i prohibir l’entrada d’aficionats davant el repunt de la pandèmia de coronavirus, per la qual cosa el duel de Lliga de Campions entre Bayern Munic i FC Barcelona del 8 de desembre es disputaria a porta tancada.

Söder, en declaracions d’aquest dimarts a una ràdio bavaresa, va assegurar que fins i tot si els governs federal i estatal no poden posar-se d’acord sobre un enfocament unificat, a mesura que augmenten els casos de coronavirus a Alemanya, advocaria per tancar els estadis.

«No té sentit en un futur previsible permetre l’entrada d’espectadors. Si això no funciona a nivell federal, ho faríem només per a Baviera», va assegurar el primer ministre.

A Saxònia, on té la seu el RB Leipzig, l’entrada dels seguidors ja està prohibida novament, com ho va estar a tot Alemanya durant la primera i segona onades de la pandèmia.

El Barça es juga el seu futur a la Champions en el partit de Munic. Si bé el Bayern no s’hi juga res a l’estar ja classificat en primer lloc per a vuitens de final, el conjunt barcelonista necessita guanyar, o aconseguir un resultat superior al Benfica, que s’enfronta a casa al Dinamo de Kíev, últim de grup i sense res a fer ja.

Duel davant el Dortmund

El líder de la Bundesliga, el Bayern de Munic, s’enfrontarà al Borussia Dortmund en un duel directe pel liderat dissabte, però el partit serà a Dortmund, on els polítics de Renània del Nord-Westfàlia també estan reflexionant sobre la situació.

Notícies relacionades

No obstant, els casos de coronavirus són més alts al sud de Baviera que a l’estat del nord-oest. Des de dimecres passat, els estadis de futbol bavaresos com el del Bayern han estat subjectes a un límit màxim d’ocupació del 25 per cent. Només els aficionats vacunats o recuperats van poder-hi accedir, i amb un test negatiu.

La cancellera interina, Angela Merkel, i el successor designat, Olaf Scholz, planegen discutir la crisi amb els primers ministres estatals per telèfon més tard dimarts.