GALA DE LA PILOTA D’OR

Pedri guanya el trofeu Kopa al millor jove d’Europa

El futbolista dedica el premi a companys, familiars i a tots els habitants de La Palma

Pedri guanya el trofeu Kopa al millor jove d’Europa

Pool

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El millor jove de l’Eurocopa ha sigut el millor jove de l’any. Pedri va obtenir un altre reconeixement a l’apoteòsica temporada que va quallar, la primera en l’elit. Ja té a les seves vitrines una cosa que milers de futbolistes ni tan sols van somiar acariciar: la distinció més pròxima a la Pilota d’Or. Aquest és el significat del trofeu Kopa, potser l’esglaó previ a la grossa: la designació com el millor futbolista menor de 21 anys.

Pedri es va emportar el premi després d’una espectacular campanya individual amb el Barça, la primera en l’elit, que es va saldar amb el reconeixement del món del futbol. El centrecampista va estendre el capítol d’agraïments «als jugadors i als capitans del Barça, gràcies, Leo, pel que em vas ajudar», va remarcar en el parlament, per recordar tota la família per estar sempre al seu costat, en els bons i els mals moments. I no es va oblidar, per descomptat, la gent de l’illa de La Palma que ho està passant malament.

Pedri va rebre el premi de mans de Fabio Cannavaro. I després va rebre una cantimplora de regal de Didier Drogba, el copresentador de l’acte, com un gest per combatre el malbaratament de plàstic al planeta. «És el millor que podem fer per viure un futur millor», va comentar el futbolista.

El 24 a la Pilota d’Or

Pedro González López va complir 19 anys dijous passat, amb la qual cosa serà novament aspirant la temporada vinent i la següent. I potser llavors haurà ascendit en la classificació per a la pilota, per a la qual també optava. Va quedar el 24 en la llista de 30.

Per darrere va relegar Luka Modric, tot un Pilota d’Or (2018) enfonsat a la cua empatat amb César Azpilicueta (Chelsea), més Gerard Moreno (Vila-real), Ruben Dias (Manchester City) i Nicolo Barella (Inter de Milà). Pedri va ser emparedat pels anglesos Phil Foden, la nova estrella del City (25è), i Harry Kane, el golejador del Tottenham (23è). Ningú va estar més amunt al trofeu Kopa que Pedri, que va inscriure el seu nom de vencedor en la tercera edició. El francès Kylian Mbappé va tenir l’honor de ser el primer, i l’holandès Matthijs de Ligt va ser el segon. L’edició del 2020 va ser suspesa per la pandèmia. No cal dir que és el primer futbolista espanyol, i ha inscrit el seu nom en la història.

Pedri recollia el penúltim trofeu de l’any (va ser triat component de l’onze ideal de l’Eurocopa, on ja va obtenir el premi al millor jugador jove del torneig) i ja sap que ha d’anar Torí per rebre el Golden Boy que entrega el diari italià ‘Tuttoport’. Anirà amb Alexia Putellas de nou.

Notícies relacionades

Un consol, una col·lecció de consols que pal·lien els disgustos d’aquesta campanya. El seu fràgil cos paga l’inhumà desgast de la passada. Va jugar 52 dels 54 partits del Barça –Koeman li va donar descans en dos per pietat– i en va sumar 19 més amb la selecció espanyola entre l’Eurocopa i els Jocs Olímpics. Bruno Fernandes en va disputar 72 amb el Manchester United i Portugal.

Només ha pogut jugar quatre partits. Tres dels quatre primers tot just arribar de Tòquio fins a escoltar el primer avís del quàdriceps esquerre, que el va obligar a parar. Quinze dies després va recaure en el camp del Benfica. Nova aturada. I dilluns de la setmana passada, quan enfilava el camí de tornada, la precipitació a incrementar el treball el va enviar a la infermeria. No en sortirà fins que la cicatriu del múscul esquinçat, a sobre transversalment, cosa que dificulta la seva curació, quedi cosida totalment.