CITA CRUCIAL A LA CHAMPIONS (21 H)

Xavi: «Visualitzo que guanyem i ens classifiquem»

L’entrenador del Barça nega que necessiti un centrecampista de tall físic: «Per robar pilotes no necessitem ningú de dos metres i 80 quilos»

Xavi: «Visualitzo que guanyem i ens classifiquem»

FCB

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi Hernández només contempla una hipòtesi en el crucial partit davant el Benfica. «Visualitzo que guanyem i ens classifiquem», ha repetit el tècnic blaugrana la vigília del duel al Camp Nou. El Barça, amb dues victòries i dues derrotes en les quatre jornades precedents, necessita el triomf sobre els portuguesos per assolir l’accés als vuitens de final i eliminar els malsons que l’han turmentat des de la primera jornada, quan va sucumbir a casa davant el Bayern (0-3).

També va perdre davant el Benfica a Lisboa (3-0) i aquest resultat és el que aporta una dosi d’incertesa al duel. El Barça va millorar en el derbi davant l’Espanyol, però sense arribar a donar la imatge de prou solidesa per apostar cegament per un nou triomf a la Champions. Xavi ha omplert d’elogis el quadro de Jorge Jesús, però repetint constantment que ell és un tipus «positiu», de «mentalitat optimista» i està convençut de la classificació. «Em nego a pensar en un escenari diferent, negatiu; si es produeix, ja en parlarem, però ara veig només que guanyarem».

Un Camp Nou com mai

Notícies relacionades

Tan positiu i optimista es va declarar que fins i tot el Camp Nou li ha semblat un estadi diferent. «El que vaig veure dissabte no ho havia vist mai en la meva vida», opinava, encantat amb el fervor de l’afició cap a l’equip, quan ell va poder viure, com a futbolista, les millors nits del Barça quant a títols conquerits. No va deixar passar l’oportunitat de demanar a la massa social que acudeixin de nou al camp a animar l’equip malgrat les prediccions meteorològiques de mal temps.

Per ara, Xavi no veu cap defecte en la seva tornada al Barça. Tampoc entén que li falti gol ni troba a faltar un centrecampista de capacitat física, presumpta manca de la plantilla amb la qual el tècnic no està d’acord. Si demana fitxatges, no serà d’aquest perfil. «Per recuperar pilotes de la manera que juguem no fa falta mesurar dos metres i pesar 80 quilos», ha respost, abans de descriure com futbolistes físics Frenkie de Jong i Nico. També Busquets. Va posar l’exemple d’Andrés Iniesta, «que robava 200 pilotes per temporada i mesurava 1,70».