«ELLS HAN SIGUT MILLOR A LES ÀREES», DIU BUSQUETS

Koeman: «Sí, entenc la frustració»

Koeman: «Sí, entenc la frustració»

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A Koeman se li acaben les paraules i, per descomptat, fins i tot els arguments. Cada partit contra un rival gran suposa una bufetada d’impotència. Una sonora plantofada que mina la credibilitat emocional d’un Barça que no té autoritat en el seu joc. «Sí, entenc la frustració. Sí, l’entenc», va admetre el tècnic amb un to de veu apagat, lluny de l’energia que exhibia al començament del curs. Va esquivar recórrer al famós «és el que hi ha», convençut que podrà revertir la situació que cada vegada se li va enverinant més i més. «Vam fer mèrits per tenir un altre resultat», va afirmar.

Però els mèrits no compten al marcador. I menys quan el Barça és caritatiu de tal manera que li dona vida al Madrid. «Teníem una ocasió molt clara per posar-nos 1-0 i després arriba el 0-1, són els detalls que ho canvien tot», va assegurar Koeman. Del xut amb la dreta que Dest va enviar als núvols al xutàs amb l’esquerra d’Alaba que va batre Ter Stegen premiant la tàctica d’Ancelotti.

«Teníem una ocasió molt clara per posar-nos 1-0 i després arriba el 0-1, són els detalls que ho canvien tot»

Koeman, tècnic del Barça

«A la primera part vam estar bé, vam crear aquesta ocasió tan clara», va recalcar el tècnic. Una ocasió que no va valer per a res perquè va deixar el Barça descol·locat i sorprès per la magnitud de l’error comès per l’exdefensa de l’Ajax. «És tot diferent si et poses per davant al marcador o jugues amb el resultat en contra», va afegir.

L’altre partit que no va arribar

Koeman entenia que aquest parell d’accions van exercir un poder devastador en el clàssic, certificant-se, un altre cop, que el Barça no està per competir, ni pot, amb els clubs grans. I n’hi ha prou amb veure l’acció del 0-1 d’Alaba per comprovar els problemes defensius dels blaugrana.

«S’ha de trencar el contraatac, fer falta», va suplicar en va Koeman, assumint que «l’altre partit» no va arribar perquè el Barça va provocar la combinació letal. Error a l’àrea de Courtois. Error a l’àrea de Ter Stegen. «Ha sigut massa càstig per al que hem fet», va confessar Sergio Busquets, el capità.

«Ha sigut massa càstig per al que hem fet.

Busquets, capità del Barça

«Però manen les àrees i ells han estat millor», va afirmar el migcampista, que va acabar «decebut». Com els milers de culers que van a l’estadi (ahir n’hi havia 86.442), que no veuen símptomes de millora. «Estic decebut pel resultat», va reconèixer el tècnic. Decebut pel resultat, «però no pel que hem fet com a equip».

En defensa de Luuk

Notícies relacionades

En només una temporada, el Bayern (0-3), el Benfica (3-0), l’Atlètic (2-0) i el Madrid (1-2) revelen el forat negre en què se submergeix el Barça quan davant té un rival de categoria. «L’equip està creixent a poc a poc», va apuntar Busquets. «Si recuperem l’Ousmane ens donarà coses diferents en atac», va dir el capità sobre la tornada de Dembélé, que podria ser aquest dimecres a Vallecas. «No és el moment d’abaixar els braços, cal pensar ara en el partit contra el Rayo», va afirmar Koeman.

Al tècnic, i sense que ningú li preguntés directament per aquesta qüestió, se’l va veure enfadat per la resposta del Camp Nou quan va veure aparèixer Luuk de Jong en el tram final del clàssic després de recordar que el Barça «havia demostrat no ser inferior al Madrid», per molt que encaixés la tercera derrota en un clàssic. «No és bo que el públic xiuli un jugador», va afirmar defensant Luuk.