ANÀLISI TÀCTICA

Les claus tàctiques de l’Atlètic-Barça: defensa transparent, atac innocu

  • L’equip de Koeman va exhibir la seva debilitat defensiva i no va tenir qualitat per fer mal al campió de Lliga

Les claus tàctiques de l’Atlètic-Barça: defensa transparent, atac innocu

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Dos gols i el mateix error

Els dos gols de l’Atlètic van néixer de la mateixa manera. A l’esquena de la defensa del Barça. Tots dos pel flanc dret blaugrana. Tots dos perquè la defensa de Koeman no va saber desactivar Joao Félix, que va desequilibrar el partit. El control del portuguès en l’1-0 va ser determinant, firmat per Lemar. I després la desorganització va portar el 2-0, rubricat per Suárez. Tot molt senzill per a un precís i veloç Atlètic. 

4-2-3-1 asimètric

Koeman va canviar de sistema. Va abandonar la fórmula dels tres centrals i va recuperar el 4-2-3-1 amb què va engegar la seva etapa al Barça. Però era asimètric perquè Nico escortava Busquets en el mig centre, mentre Frenkie de Jong exercia de fals interior dret, ja que la responsabilitat d’aquesta banda requeia en Mingueza. Coutinho jugava per darrere de Memphis. El Barça tenia la pilota, però sense profunditat. I sense rematada.

I la tènue llum d’Ansu

Notícies relacionades

Va fallar darrere i va fallar davant. La vella història del Barça de Koeman, sobretot en aquest inici de temporada. Transparent va estar la defensa i ineficaç l’atac, resumit en les dues ocasions que va desaprofitar Coutinho. Va aparèixer després Ansu Fati per donar una llum, per tènue que fos. El Barça va jugar en la segona meitat amb el 4-3-3, i el jove va disfrutar de llibertat per crear una mica de perill. Ansu va actuar de davanter centre. Va ser dinàmic, generant amenaça a la defensa de l’Atlètic, que va viure una nit plàcida