NOMÉS TÉ MEMPHIS, LUUK DE JONG I DEMIR

Koeman, amb un atac d’emergència davant el Bayern de Munic

  • El tècnic haurà d’improvisar una davantera nova en l’estrena de la Champions fonamentada en l’estructura del PSV Eindhoven

  • Ansu Fati, Dembélé, Coutinho i Kun Agüero continuen de baixa, pendent l’entrenador de recuperar Braithwaite

DEPORTES  MEMPHIS DEPAY  LUUK DE JONG   DEMIR

DEPORTES MEMPHIS DEPAY LUUK DE JONG DEMIR / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Fa un any, l’atac del Barça estava integrat per Messi, Suárez i Griezmann. Ara, ni rastre d’ells. Un és a París, disfrutant dels seus temps feliços amb l’Argentina, i els altres dos s’han retrobat sota l’empara del ‘Cholo’ Simeone. I dimarts al Camp Nou, coincidint amb l’estrena en la Champions davant el Bayern, Ronald Koeman té un atac d’emergència.

Hi ha més lesionats (Ansu Fati, Dembélé, Kun Agüero, Braithwaite i Coutinho, que té l’alta mèdica, però encara no ha debutat) que jugadors sans: Memphis, la nova bandera del gol del Barça que viu un idil·li apassionat (sis partits oficials, set gols), Luuk de Jong, que acaba d’arribar del Sevilla amb el qualificatiu de «davanter diferent» i Demir, una jove promesa austríaca que ha captivat Koeman de tal manera que ni tan sols ha passat pel Barça B.

El problema no és només recuperar el gol perdut amb la marxa d’aquest trident Messi-Suárez-Griezmann, sinó trobar una nova manera d’atacar en un equip que ha viscut una profunda mutació en aquesta zona. Trobar i articular aquest model diferent amb peces de menor qualitat.

L’estructura enrere, amb Ter Stegen, Piqué i Alba, com a pilars, es manté gairebé fixa, canviant només un central (Eric García, Araujo, Lenglet o Umtiti) i el lateral dret. Al centre del camp amb Busquets, De Jong i Pedri, tres quarts del mateix.

A dalt, tot ha canviat. I ha canviat tant que obliga el tècnic a articular un nou sistema ofensiu, per sobre fins i tot del dibuix de referència. Ja sigui el 4-3-3, doctrina cruyffista que persegueix Laporta com a dogma de fe, o el 3-5-2 on Koeman se sent més còmode, avalat, a més, per les dades que va recollir la passada temporada quan el Barça va completar els seus millors mesos de futbol i resultats. Fins que va arribar el Granada i va acabar tot a les escombraries.

La davantera del PSV 14-15

L’ajornament del duel amb el Sevilla ha donat temps al tècnic per anar treballant aquest atac que apareixerà en la Champions. Contra el Bayern, en aquell infaust 2-8, van sortir de titulars Messi i Suárez. Griezmann es va quedar inicialment a la banqueta.

Ara, Koeman es veu obligat a dissenyar-ho tot entorn de Memphis, a l’espera que retornin Ansu Fati –no hi ha pressa amb ell sota el concepte de ‘risc zero’, ja que porta 10 mesos de baixa– i Dembélé, castigat com sempre per les lesions musculars, malgrat que el club ha dissenyat un pla específic de treball per evitar que visqui més temps a la infermeria.

Notícies relacionades

Memphis i Luuk de Jong. Aquest és el full de ruta del Barça perquè tampoc li queden més opcions. O sigui, Koeman recorre obligat a la davantera que va tenir en el seu dia el PSV Eindhoven (2014-2015).

«En les centrades Luuk de Jong és més perillós que Neymar», va declarar el tècnic blaugrana a NOS, la cadena de televisió neerlandesa, reforçant l’autoestima de l’exjugador del Sevilla, a qui Lopetegui considerava el tercer després d’En-Nesyri i Rafa Mir. «Tinc molt bona connexió amb Memphis, ens entenem sense paraules», va admetre Luuk de Jong, que va dir estar «preparat» per a dimarts. No n’hi ha més, per ara. Ells dos i Demir.