«NO PUC DISFRUTAR EL MEU PRIMER GOL DE VERITAT»

Memphis, encaix i impacte immediat en el Barça

  • El davanter suma una assistència, a Piqué, i un gol en les dues primeres jornades de Lliga, convertit en la millor amenaça ofensiva del Barça

  • «Quan arribes al Barça has de tenir personalitat per poder demostrar la teva qualitat perquè la pressió és més elevada que en un altre lloc», diu Koeman elogiant el neerlandès

Memphis, encaix i impacte immediat en el Barça

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El tret era violent. Violent i, alhora, precís. En aquest cop amb l’esquerra alliberador el Barça no només va guanyar un punt sinó que també va servir com a prova de fe que l’encaix de Memphis en el Barça ha sigut tan immediat com el seu impacte. Arribar i sentir-se l’amo de l’atac, sense importar-li ni tan sols l’enorme buit que hi ha en aquesta zona.

Si alguna cosa ha demostrat fins ara (només dos partits de Lliga) és la seva enorme personalitat. No es va deixar impressionar pel debut al Camp Nou el primer dia després de Leo. Ni tampoc pel sorollós ambient que niava a La Catedral, i això que només hi havia 10.500 fidels, de manera que Memphis tenia el pitjor escenari possible perquè els seus socis a la davantera (Braithwaite per l’esquerra i Griezmann a la dreta) no connectaven amb ell.

De ‘nou’ a ‘11’

El neerlandès anava a la seva. Ja va començar el partit amb una fantàstica jugada individual al flanc destre servint una pilota, que era un bombó, al danès. Però Braithwaite va tirar aquesta preuada xocolata a la paperera.

Memphis va començar exercint de nou, amb llibertat per aparèixer per qualsevol banda, i era el jugador que atreia l’atenció de l’Athletic, transformat, potser, en l’única amenaça ofensiva blaugrana. Quan pitjor pintava el paisatge, més actiu va estar Memphis, necessitat com estava el Barça de davanters que influïssin de veritat en el joc.

«Gran personalitat»

«Gran personalitat»A Koeman, que ja el va demanar sense èxit la temporada passada, no el va sorprendre aquesta atrevida versió del futbolista. «És un gran jugador, per això l’hem fitxat. Ja fa temps que treballo amb ell, quan vaig estar com a seleccionador. Per a mi no és cap sorpresa que en el poc temps que fa que és aquí hagi demostrat la seva qualitat. Va fer un gran gol, llàstima de l’altra oportunitat a l’1-2», va dir el tècnic lamentant que arribés cansat a aquesta definició que es va escapar al costat del pal esquerre de l’Athletic.

«En poc temps ha demostrat una gran manera de jugar, té efectivitat, té força, té velocitat a dalt»

Koeman, tècnic del Barça

«En poc temps ha demostrat una gran manera de jugar, té efectivitat, té força, té velocitat a dalt», va dir Koeman, orgullós de la «gran personalitat» que irradia a cada una de les seves accions Memphis.

«Quan arribes a un equip com el Barça has de tenir personalitat per poder demostrar la teva qualitat perquè la pressió és més forta que en un altre lloc», va dir l’entrenador. El davanter no sembla gens afectat per la pressió. Ni per ser, de manera precipitada, el nou referent d’un Barça que va buscant referents urgentment després de l’abrupta sortida de Messi.

«Té 27 anys, va passar temps al United i al Lió, té l’edat perfecta per demostrar la seva qualitat amb nosaltres. Porta bé la pressió»

Koeman, tècnic del Barça

Notícies relacionades

«Té 27 anys, va passar temps al United i al Lió, té l’edat perfecta per demostrar la seva qualitat amb nosaltres. Porta bé la pressió», va dir Koeman. En dos partits, Memphis ha deixat una assistència de gol (la falta que va servir a Piqué a l’1-0 la Reial), la preassistència en el 2-0 de Braithwaite i el cop amb l’esquerra que va doblegar violentament les mans de Julen Agirrezabala, el jove porter que ocupa la casa d’Unai Simón, encara de vacances després de l’Eurocopa i els Jocs Olímpics.

«No puc disfrutar de veritat del meu primer gol amb el Barça», es va queixar dolgut Memphis, i va exigir a l’equip que «jugui més junt» per no repetir diumenge contra el Getafe els errors de Bilbao.