NI UN TIR A PORTERIA

Griezmann, un davanter sense cap empremta a San Mamés

  • «Ens ha costat i ens costarà fins a final de temporada», afirma el francès

  • La marxa de Messi situa Griezmann encara més en el focus principal com li exigeix Koeman

Griezmann, un davanter sense cap empremta a San Mamés

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Ni un tret a porta va fer Griezmann a San Mamés, signe de la seva mísera producció. Fins i tot Koeman, a la seva manera, va incidir en aquest problema. «Com tots els jugadors a dalt han tingut els seus problemes, sobretot perquè des de l’inici del partit no hem fet el nostre joc. Els davanters han entrat menys en joc», va afirmar el tècnic, que després va recordar que «l’última mitja hora ha sigut diferent», tot i que no va amagar, tampoc podia, que «ofensivament no ha tingut gaires oportunitats».

Griezmann va començar ancorat a la banda dreta, allà on va habitar en els sis últims anys Messi. I amb la mateixa llibertat tàctica que tenia el 10. Però amb prou feines va trepitjar l’àrea basca. «Ens ha costat i ens costarà fins a final de temporada», va dir el francès. A ell també li està costant trobar el seu lloc. És a la tercera temporada al Camp Nou i ara, després de l’adeu de Messi, el focus principal s’orienta sobre la seva figura, necessitat com està el Barça de davanters que decideixin partits i desbloquegin situacions enrevessades, com les viscudes a San Mamés dissabte passat.

«El míster vol que agafi més protagonisme, però per a mi no canviarà res»

Griezmann, jugador del Barça

Ara no pot ser actor secundari, sinó que ha de compartir protagonisme amb Memphis, a l’espera del retorn d’Ansu Fati, potser després de l’aturada de les seleccions, Dembélé, que es va lesionar al juny amb la selecció francesa a l’Eurocopa, Kun Agüero, que encara té per a dos mesos més de baixa, i de Coutinho, que podria reaparèixer aquest diumenge. Koeman demana més a Griezmann. Més perquè necessita anar rapinyant gols de tots els llocs per omplir els 30 de Leo.

«Vol que agafi més protagonisme, però per a mi no canviarà res», va afirmar l’exjugador de l’Atlètic. Però sí que han canviat les coses. I molt. Tant per al Barça com per a ell. A Bilbao, per exemple, va arrencar el partit de fals extrem dret i el va acabar de fals davanter centre perquè Memphis se’n va anar a l’esquerra quan Demir va aparèixer al camp per jugar a la dreta. En un lloc o un altre es va esperar la millor versió de Griezmann. No va arribar.

La connexió amb Memphis

Notícies relacionades

La connexió amb MemphisEl problema, a més, és que no va tenir influència en el joc. «Intento ajudar el meu equip tant en defensa com en atac. Només vull disfrutar del futbol», va dir el francès. Se’l veu molt més en les ajudes defensives que en les jugades ofensives, sense gairebé trepitjar l’àrea basca, només apareixent en la mitja hora final. Acabat el partit, Griezmann va comparèixer davant el micròfon de Ricardo Rosety a Movistar per deixar clar que no tot depèn d’ell. 

«Trepitjar l’àrea o no dependrà de la meva posició en el camp i d’on em posi el míster»

Griezmann, jugador del Barça

Fins i tot va mirar a la banqueta per buscar una explicació a aquesta espera del millor Griezmann que encara no arriba, mentre veu escórrer-se el temps. I ara mateix si alguna cosa no té el Barça és temps. «Trepitjar l’àrea o no dependrà de la meva posició en el camp i d’on em posi el míster», va dir el francès en un missatge gens encriptat, tot i que després es va mostrar feliç de compartir atac amb Memphis. «S’agraeix tenir algú així a dalt». I el Barça agrairia tenir el gran Griezmann que va fitxar.