900 PATOLOGIES DETECTADES

El Barça es gasta gairebé dos milions en obres per reobrir el Camp Nou

  • S’han reparat 900 patologies detectades el 2019 i que no s’havien abordat fins ara

  • L’actual junta lamenta la «deixadesa» en aquest tema de la directiva de Bartomeu

El Barça es gasta gairebé dos milions en obres per reobrir el Camp Nou

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Camp Nou acollirà aquest diumenge el seu primer partit amb públic en un any i mig. Serà el primer sense Leo Messi i, de moment, només podrà acollir menys de 30.000 persones per les restriccions dels protocols Covid. Però per poder tornar a reobrir les portes del temple blaugrana, el club s’ha hagut de gastar aquest estiu 1.800.000 euros en reformes per intentar reparar 900 patologies detectes el juliol de 2019.

La junta actual ha hagut d’emprendre una inversió en l’estadi, les rampes i a les «motxilles» de gol sud i gol nord. Des del club s’assenyala que 119 d’elles eren considerades ‘quick fix’, de caràcter urgent. No és que és que hi hagués un problema estructural que amenacés demolició ni que impedissin l’obertura total de l’estadi però que, si no es resolien, haurien impedit l’obrir algunes zones.

A més de les mesures de caràcter urgent, l’informe encarregat per la junta de Josep Maria Bartomeu també va detectar 490 actuacions més de ‘safety’ (seguretat) davant el despreniment de trossos de pedra.

Al filtrar-se aire en el formigó es produïa un procés de carbonatació, que podia produir la fissura i el posterior despreniment del recobriment de formigó de l’estructura. Finalment hi havia també 351 actuacions de manteniment per poder tornar a obrir la llar dels culers.

La denúncia de Tusquets

Notícies relacionades

Fonts de l’actual junta, que critica la «deixadesa» de l’anterior, es pregunten com es va deixar entrar públic després de l’informe sense emprendre aquestes actuacions en la temporada 2019/2020. Carles Tusquets, president de la gestora, ja denunciava al mes de desembre passat a RAC-1 l’estat del temple blaugrana. «Hi ha zones en les quals està caient literalment. Hi ha una part de l’estructura de l’estadi que està caient [...]. En alguna porta d’entrada a l’estadi han caigut trossos del sostre. Cal fer obres urgentment».

Esperant l’Espai Barça

Després d’invertir 1,8 milions aquest estiu, el club es gastarà mig milió d’euros més en una segona fase d’adequació mentre s’aclareix el projecte de l’Espai Barça. «Hem d’anar compaginant la presència dels nostres abonats i, en vuit mesos, quan es faci la coberta, ens haurem de traslladar», va explicar Joan Laporta a finals de maig sobre el trasllat temporal a Montuïc en una roda de premsa en la qual va avançar que l’auditoria determinaria el pressupost final del nou estadi. Una auditoria que, segons va avançar la setmana passada, ha registrat unes pèrdues en l’exercici anterior de 487 milions, més del doble del que esperava la directiva.

L’assistència, una incògnita

Temes:

Barça