SALZBURG 2– BARÇA 1

El Barça cau a Salzburg en la tornada dels tres centrals

  • Braithwaite, de retruc, marca el gol blaugrana contra un rival que certifica el triomf sobre la botzina

El Barça cau a Salzburg en la tornada dels tres centrals

FCB

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que en aquesta pretemporada havia tornat al 4-3-3, i semblava haver aparcat l’aposta pels tres centrals, Ronald Koeman ha tornat a desempolsegar l’esquema amb què va intentar reflotar el Barça la temporada passada. En el penúltim partit de pretemporada, i 11 dies abans de l’inici de LaLiga, ha sortit amb cinc defenses i un doble pivot contra el Salzburg. El retorn del 3-5-2 s’ha saldat amb poca producció ofensiva barcelonista i la primera derrota de la pretemporada.

«És important poder canviar de sistema. Els tres centrals ens van donar molt l’any passat, aquest sistema va ser el millor. És important tornar-hi en pretemporada. No vull dir que seguirem amb ell», va afirmar l’entrenador després d’un duel passat per aigua que ha considerat un «bon entrenament». «No m’agrada perdre però després d’una setmana d’‘stage’ estic content».

En la primera meitat la creació barcelonista es va limitar a un parell de xuts de Memphis i un parell de centres en jugades a pilota aturada del neerlandès que van cabotejar Araujo i Lenglet. En una acte inicial anodí, el més interessant era veure els moviments amb i sense pilota de Gavi. El del planter, que aquest dijous farà 17 anys, continua despertant admiració, i juntament amb Depay és el més il·lusionant d’aquests primers passos del nou curs.

El Salzburg, amb més rodatge perquè ja ha disputat dos partits de la Bundesliga austríaca, ha tingut les ocasions més clares en l’acte inicial. Okafor ha fallat dues pilotes a l’àrea petita, la primera després d’una mala cessió d’Alba a Neto i la segona en la contra posterior a un intent de vaselina de Griezmann. El gol austríac ha acabat arribant després que un xut llunyà de Sucic rebotés a De Jong.

La segona meitat, malgrat els nou canvis dels locals, ha seguit amb el mateix guió. Un Barça sense grapa i sense control del joc a què Okafor continuava perdonant la vida, desaprofitant una badada de De Jong, al paper de central juntament amb Araujo i Lenglet. El polivalent neerlandès no podia explotar allà la seva arribada, de la mateixa manera que amb el canvi de sistema els laterals no sorprenien tant i Memphis i Griezmann intervenien poc en el joc.

L’entrada de Balde ha despertat una mica els blaugrana. En un vist i no vist ha temperat un bon centre per a Braithwaite i posteriorment ha posat a prova el porter rival amb un potent xut llunyà. El del planter, que després de les seves dues bones actuacions contra el Girona i el Nàstic no havia jugat contra l’Stuttgart, s’ha tornat a postular com a recanvi de la casa per al lateral esquerre. Umtiti i Braithwaite, dos que també s’havien perdut l’últim amistós i a qui el club vol donar sortida, han tingut l’última mitja hora per lluir-se. El danès ha acabat aconseguint el gol de l’empat després que un xut de Dest xoqués primer en un defensa i després en el davanter escandinau.

Aaronson ha decretat sobre la botzina la primera derrota culer, a l’aprofitar el rebuig d’un tret al pal d’Adamu.

Alineacions:

Salzburg: Mantl (Kohn, m.46), Ludewir (Piatkowski, m.46), Onguene (Adamu, m.46), Wöber, (Guindo, m.46), Ulmer (Aaronson, m.46); Bernede (Sesko, m. 57), Capaldo (Diambou, m.46), Camara (Junuzovic, m.46), Sucic (Solet, m.46); Okafor (Seiwald, m. 57) i Adeyemi (Kriestensen, m.46).

Notícies relacionades

Barcelona: Neto; Dest, Araujo (Comas, m. 63), Lenglet (Umtiti, m. 73), Alba, (Balde, m. 63); Busquets (Braithwaite, m. 63), De Jong (Manaj, m.83), Nico González (Sergi Roberto, m. 63), Gavi, (Riqui Puig, m. 73); Griezmann (Demir, m. 73) i Memphis

Gols: 1-0 Sucic (m.43); 1-1 Braithwaite (m.83) 2-1 Aaronson (m.89).