PRESENTACIÓ D’EMERSON

Laporta diu que el Barça no tolera el pols d’Ilaix

El president blaugrana avança que el del planter no jugarà mentre no renovi el seu contracte

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El primer a ser fitxat va ser l’últim a ser presentat. Emerson Aparecido Leite de Souza Júnior (E. Royal a la samarreta) és el quart reforç de la temporada per a Ronald Koeman, tot i que va ser contractat el gener del 2019. No va arribar a firmar el contracte al costat de Josep Maria Bartomeu, a qui ni tan sols va conèixer, ni tampoc es va posar a les ordres d’Ernesto Valverde; dos anys més tard, es va passar la pilota amb Joan Laporta sobre la gespa del Camp Nou i dijous, quan torni l’equip d’Àustria, estrenyerà la mà de Ronald Koeman.

Emerson es va ajuntar amb Sergio Kun Agüero i el seu compatriota Philippe Coutinho a Sant Joan Despí per entrenar-se, i només faltarà per incorporar-se Lionel Messi. El permís vacacional expirava ahir, igual que Agüero i Emerson, finalistes tots de la Copa Amèrica, però el 10 de l’Argentina és avui un futbolista sense contracte a l’espera de ser refitxat pel Barça. La seva anunciada continuïtat mereixerà un acte institucional molt més sonat que el d’Emerson, càlid només per l’ampli acompanyament familiar d’Emerson.

D'acord amb la llarga espera dels dos anys i mig transcorreguts entre el seu primer contracte que incloïa la cessió al Betis. L’ombra de Messi va planar sobre la gespa del Camp Nou, on es va oficiar la presentació. A 12 dies del debut oficial en el campionat, a Laporta no li va quedar cap altre remei que tornar a repetir que la renovació del capità «progressa bé». Només va afegir que espera «més flexibilitat» de LaLiga per complir el fairplay financer.

«No podem promocionar un jugador el seu últim any i que després se’n vagi sense que el Barça en tregui cap profit»

Joan Laporta

President del Barça

El pols d’Ilaix

El que no progressa gens bé és la d’Ilaix Moriba, a qui li falta un any de contracte i no vol renovar. «Em sap molt greu, però el club està per damunt de tot. No ens poden fer aquest tipus de pols», va assegurar, anunciant que seguirà en el filial i sense jugar si no accepta l’oferta.

Notícies relacionades

«No podem promocionar un jugador el seu últim any i que després se’n vagi sense que el Barça en tregui cap profit», va manifestar Laporta, molt més rialler al referir-se a Emerson, al seu costat i espectador d’excepció de les inquietuds més grans del club. El defensa, que tindrà una clàusula de 30 milions, es defineix com un futbolista «amb molta força» i «molt recorregut per la banda» que «té tècnica», segurament la virtut més necessària per al Barça tenint en compte que els atacs pel flanc dret van deixar de ser preponderants des del comiat de Dani Alves el 2016, el referent modern per a qualsevol lateral dret que es preï. «El tinc com un ídol, és el futbolista del món que ha guanyat més títols».

 «De treball no en faltarà», va garantir Emerson.

Temes:

Betis Futbol