BARÇA 3 - GIRONA 1

Depay s’estrena amb el 9 i com a golejador contra el Girona

  • El fitxatge estrella del Barça marca i deixa bones sensacions en el seu debut com a blaugrana

  • «Estic molt content de vestir aquesta samarreta. He notat una gran energia a l’estadi»

  • Koeman: «Depay és un jugador de molta qualitat i ho ha demostrat»

Depay s’estrena amb el 9 i com a golejador contra el Girona

FCB

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Memphis Depay s’ha estrenat per fi amb la samarreta blaugrana que somiava portar quan tenia cinc anys, després que el seu avi n’hi regalés una vaticinant que algun dia jugaria a l’equip de Johan Cruyff. A l’estadi que porta el nom de l’holandès volador el seu compatriota ha debutat amb el dorsal 9, el que havien portat Ronaldo, Eto’o, Ibrahimovic i Luis Suárez i que després de marxar l’uruguaià s’havia quedat Martin Braithwaite. Caldrà veure si el davanter danès, que segons el seu agent no pensa moure’s del Camp Nou, recupera el número quan torni de les vacances. De moment, Depay ha deixat bones sensacions en la seva estrena amb victòria davant el Girona (3-1).

El fitxatge estrella del Barça ha començat el partit a la banqueta, igual que Griezmann. Qui sap si continuaran compartint vestidor al final de la temporada. Des de la banda han vist les bones evolucions d’Alejandro Balde i Yusuf Demir, que continuen aprofitant els minuts, i Nico González. Fran, el mític exjugador del Deportivo, no es va voler perdre tampoc el sòlid debut amb el primer equip del seu fill, que va renovar amb una clàusula de 500 milions, la mateixa que Depay i Balde. Les oportunitats que estan tenint aquesta pretemporada Balde i Nico contrasten amb les d’Ilaix, en un avís per a navegants de la nova política que vol portar el club amb els del planter: renovar si es volen acostar al primer equip.

El Girona, d’entrada ben disposat sobre el camp, no ha donat facilitats. I de fet ha tingut la primera ocasió del partit. Iñaki Peña ha refusat el xut dins l’àrea de Stuani i Balde ha sigut ràpid per evitar que Samu Saiz aprofités el rebuig. Balde, que ha tornat a deixar bones sensacions a les dues àrees, ha provocat un penal que ha transformat, amb suspens, el capità Piqué. Amb prou feines havien passat un parell de minuts quan Rey Manaj, que dimecres ja havia aconseguit un ‘hat-trick’ contra el Nàstic, allargava la seva ratxa golejadora abans de marxar del camp per precaució per una cefalea. Memphis ha rebut la primera ovació quan ha començat a escalfar per substituir el pitxitxi de la pretemporada, amb qui el Barça espera fer caixa.

Notícies relacionades

Els gironins han aprofitat que el rival estava jugant amb un menys per retallar distàncies amb un penal de Samu Saiz, que abans del descans ha fregat el segon amb un gran xut que ha escopit el travesser. Memphis ja ha exhibit dues de les seves virtuts amb la primera pilota que ha agafat. Desbordament i xut forçant l’estirada de Juan Carlos, a qui ha tornat a posar a prova al principi de la segona. Es notava que volia deixar una bona carta de presentació davant una grada que es moria per poder cantar el primer gol del neerlandès. Després que Pjanic estavellés una falta contra el travesser i que el joveníssim Gavi (que fa els 16 d’aquí a un parell de setmanes) deixés pinzellades del seu talent, Griezmann ha protagonitzat les millors accions per demostrar que tot el soroll sobre el seu futur no el distreu. De les seves botes ha sortit el tercer penal de la tarda, que ha cedit a Memphis mentre l’estadi corejava el nom de Depay. El neerlandès no ha fallat i ha aconseguit el seu primer gol amb un xut dur a l’escaire dret del porter.

Chris Martin, que va posar veu amb Coldplay al Barça gloriós de Pep Guardiola, ha pogut cantar des de la grada el primer gol de Depay. Acompanyat de Dakota Johnson, la seva nòvia i actriu de 50 ombres de Grey, va celebrar l’estrena de pel·lícula de Memphis, que en les seves estones lliures també canta. Qui sap si serà el pròleg del final dels anys ombrívols i si Coldplay o les cançons de Depay amenitzaran la celebració d’algun (o alguns) títols.

Koeman: «Depay és un jugador de molta qualitat i ho ha demostrat»

Temes:

Barça