L’ESPERADA RENOVACIÓ

Messi força per anunciar el ‘sí’

El Barça espera la resposta del capità, que compleix avui 34 anys, a l’oferta de renovació quan falten sis dies per arribar al límit del 30 de juny.

Messi força per anunciar el ‘sí’

Joedson Alves / Efe

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fins que no es plasmin les firmes, sostenen sempre les fonts oficials, res es pot donar per fet. I falten les firmes perquè es pugui anunciar la renovació de Lionel Messi en el que possiblement –tampoc es pot assegurar– sigui l’últim contracte amb el Barça, malgrat que l’astre va complir ahir 34 anys, i l’oferta, amb una reducció de fitxa, és per dues temporades. A sis dies, per al 30 de juny, que conclogui la temporada i acabi el vincle escripturat del 2017, l’afició culer continua esperant la notícia de la continuïtat del capità, que ha disputat 778 partits, ha marcat 672 gols i ha sumat 35 títols.

L’espera també la directiva, el club, sotmès a una tensa expectativa per poder obrar en conveniència. Mentrestant, Messi, disfrutava del seu aniversari en la concentració de la selecció argentina. Els seus companys el van omplir de regals per l’aniversari, després d’haver celebrat les 147 internacionalitats que el van empatar amb Javier Mascherano. El superarà dimarts davant Bolívia en l’últim partit de la primera fase de la Copa Amèrica. L’Argentina (dues victòries i un empat) ja està classificada per a quarts de final.

La vigilància de Tebas

Un no de Messi que ningú tem, però que és una amenaça latent, obligaria a retocar els plantejaments esportius de la plantilla, i no tant els econòmics; en aquest cas, els alleujaria una barbaritat. La fitxa de Messi ratlla els 100 milions anuals, gairebé una quarta part del total de la plantilla. El problema real del Barça és encaixar tots els números de les fitxes del primer equip a la cotilla del límit salarial que Javier Tebas, el president de LaLiga, no pensa destensar.

«Perquè pugui incorporar Messi hi haurà d’haver reduccions de salaris de jugadors. El Barça té una massa salarial excedida», va dir Tebas dilluns en la presentació de l’informe economicofinancer de LaLiga. El club blaugrana només podria destinar 347 milions d’euros per a les fitxes dels seus futbolistes.

Abans de la irrupció de la Covid-19 ascendia a 525 milions, una xifra que es va reduir amb ajornaments de contractes (De Jong, Piqué, Lenglet, Ter Stegen...) i la marxa de Rakitic, Arturo Vidal i Luis Suárez, que eren fitxes altes.

La massa augmenta

El Barça no ha alleugerit gens, de moment, la massa salarial, sinó que l’ha augmentat amb els quatre fitxatges que venen: Sergio Agüero, Èric García, Emerson i Memphis Depay. La reducció començarà quan Messi deixi anar l’anhelat monosíl·lab. El descompte serà sensible i molt beneficiós, però insuficient perquè el Barça no traspassi la frontera que vigila Tebas. A Messi hauran de seguir-lo a la cua de les rebaixes tots els altres. I, a diferència del cas del capità, al club no l’afligirà desprendre’s de qui sigui.  

Notícies relacionades

La pilota la té Messi, com no. Seva és la iniciativa també fora del camp per donar la resposta quan li plagui. El barcelonisme va viure l’agost passat una situació semblant esperant la continuïtat de jugador, però les circumstàncies eren molt diferents. Messi volia marxar i va plasmar la seva voluntat en un burofax, però Josep Maria Bartomeu es va aferrar al contracte que està a punt d’acabar exigint els 700 milions de la clàusula.

El futbolista i els seus assessors coneixen perfectament tots els punts de l’oferta blaugrana. Potser aquesta espera només és deguda que no s’han acabat tots els productes audiovisuals de la parafernàlia pròpia d’aquests temps per anunciar que la llegenda, després de 778 partits i 672 gols, seguirà cap a l’eternitat.  

Temes:

Messi