La junta blaugrana

L’assemblea del Barça aprova els 97 milions de dèficit de Bartomeu

Laporta demana als compromissaris que evitin la paràlisi del club però assegura que demanarà «responsabilitats» si es detecten irregularitats en el futur

L’assemblea del Barça aprova els 97 milions de dèficit de Bartomeu

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No va aconseguir Josep Maria Bartomeu que l’assemblea de compromissaris aprovés el retoc de l’escut del Barça per adaptar-lo a les necessitats digitals, però sí que va aconseguir que aprovessin els 97 milions de dèficit que va deixar de l’exercici 2019-20. La primera vegada hi havia el president al capdavant de la cita amb els socis. La segona, era a casa, igual veient per televisió que fos Jordi Moix, el seu exvicepresident econòmic, qui defensés els números vermells al Camp Nou, que era com jugar a domicili: amb la junta entrant de Joan Laporta i davant una audiència que va xiular i va esbroncar Moix com a representant de la que un soci va denominar «la pitjor junta de la història».

I Bartomeu va guanyar. Gràcies a Laporta i a la seva junta, que van instar els socis a aprovar aquesta pesada herència. Hi havia 770 socis acreditats a l’assemblea, dels quals van votar 768 presents en el moment de la votació, de les 4.457 persones convocades, escollides en un sorteig que es va oficiar el juny del 2020. Amb l’audiència escampada a les grades del Camp Nou, el recompte va ser lent. Es va saldar amb 616 a favor, 67 en contra i 68 en blanc.

Bartomeu va respirar amb aquest triomf, només parcial i momentani. Laporta va intervenir al principi per explicar quina era la situació i la necessitat veritable del club: va demanar als socis que votessin a favor. «Aquests comptes no ens agraden», havia avançat, remarcant «la complexitat d’aquesta assemblea» en la qual va haver de fer el cor fort i defensar Moix i Bartomeu, que «aquesta és la situació a 30 de juny del 2020», és a dir, quan manaven Bartomeu i Moix, no ell. Eren comptes auditats i firmats als quals ell no posaria cap objecció, tot i que ja va avançar, a petició d’un soci, que aquest dèficit «no exonera de responsabilitat l’anterior directiva».

«Votem-hi a favor»

Notícies relacionades

«Votarem a favor d’aquests comptes perquè el club torni al camí de la normalitat, perquè altrament provocaria una paràlisi institucional», va proclamar Laporta després de la intervenció de Moix i les preguntes dels socis, que en la seva immensa majoria, unànime pràcticament, van expressar la seva repulsa al llegat econòmic de Bartomeu.

«Tenim la responsabilitat de sotmetre’ls a votació i com que no tenim la certesa que hagin sigut formulats sobre una base falsa, demano el vot favorable», va repetir Laporta, insistint en dos aspectes: eren comptes de la temporada passada, de Bartomeu, i que no es descarten accions judicials posteriors si s’aprecien «irregularitats posteriorment».