ELS RETARDS DE L’‘ESPAI BARÇA’

El Barça s’ha gastat cent milions i encara no té projecte definitiu del Palau

El club ha corregit tres vegades l’avantprojecte del pavelló, que hauria d’estar acabat ja, segons el referèndum aprovat

 

  / FC BARCELONA

1
Es llegeix en minuts

El Barça ha gastat ja més de cent milions d’euros en l’Espai Barça, i aquests cent milions invertits no es veuen per enlloc. Els treballs més visibles es redueixen a la demolició del Miniestadi i a la construcció de l’estadi Johan Cruyff, a més d’unes obres més petites en la remodelació urbanística dels voltants de les instal·lacions. Res més.

Aquests cent milions no han permès situar si més no la primera pedra del nou Palau Blaugrana, que va pel seu tercer avantprojecte i no té, ni de bon tros, el projecte definitiu ni el permís d’obres, com va revelar ahir a la nit una informació de TV-3.

Set anys després que l’Espai Barça s’aprovés en un referèndum i el 2021, data inicial prevista per a la conclusió del que és el projecte capital del club, com va pregonar la directiva de Josep Maria Bartomeu i com considera la de Joan Laporta, que ha heretat un pla encara per acabar, ni s’ha començat el Palau ni la remodelació del Camp Nou.No hi ha ni llicencia d’obres per a l’estadi.

Càlculs erronis

Notícies relacionades

Entre els retards acumulats, alguns de la burocràcia habitual, s’inclouen els errors comesos per la directiva de Bartomeu. L’avantprojecte del 2016 ha sigut corregit dues vegades més, segons va revelar TV-3. Aquell primer pla, que tenia dissenyat un Palau per a 10.000 espectadors, un de més petit i la pista de gel, no era ben vist per l’Ajuntament. Tampoc, a més, pels càlculs erronis del Barça, ja que afectaven terrenys del Bowling, el Club Esportiu Laietà i la reserva d’espai per a la línia 9 del metro, encara en construcció.

El segon avantprojecte va contemplar un canvi de posició del pavelló petit i la pista de gel i s’hi va incloure, a instàncies del Consistori, un espai per a aparcament d’autocars i autobusos els dies de partit. Els dirigents blaugranes van advertir llavors que l’aforament previst per al Palau impedia l’organització de finals de grans esdeveniments (l’Eurolliga, sense anar més lluny) i poder allotjar concerts musicals de masses. Un any després (2019) el tercer avantprojecte ja va recollir un Palau de 15.000 espectadors. Però tardarà encara anys a construir-se.