EL TÈCNIC DEL CITY VA PARLAR AMB LAPORTA

Guardiola: «Koeman es mereix un any amb gent a l’estadi»

  • «Ha sigut un any molt difícil, però el Barça ha jugat molt bé durant bona part de la temporada», afirma el tècnic del City

  • «He parlat amb Laporta i sé que està molt convençut de la decisió», revela l’entrenador català

Guardiola: «Koeman es mereix un any amb gent a l’estadi»

@trophyoflegends

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«Ronald mereix seguir». Pep Guardiola, l’entrenador del Manchester City, no té cap dubte sobre la continuïtat de Koeman, autodescartant-se per retornar al Camp Nou. «Jo tinc dos anys de contracte i estic molt content a Manchester», ha indicat el tècnic català en la primera de les dues jornades del torneig de golf que se celebra des d’aquest dilluns a Pula (Mallorca).

«Soc molt amic de Ronald, estic molt content que el president ho hagi fet així. Vaig parlar amb ell i sé que està convençut de la decisió. Ronald es mereix tenir gent a l’estadi, en èpoques de l’any el Barça ha jugat molt bé, tot i que caigués al final», ha reconegut, indicant que l’equip de Koeman «va ser qui va fer millor futbol d’Espanya en molts moments, tot i que, al final, es va emportar la Lliga l’Atlètic».

Precisament, la setmana passada van compartir Guardiola i Koeman un matí de golf amb els seus respectius fills: Màrius i Ronald Koeman júnior. «Vaig guanyar jo», va recordar fent broma l’entrenador del City, indicant que una de les claus de la millora de l’equip en la temporada passada va ser el canvi de sistema.

«Quan Ronald va canviar a defensa de 5, tot i que en atac es converteix gairebé en un 3-4-3, amb molta gent davant de la pilota, van jugar molt i molt bé»

Guardiola, tècnic del City

«Els segons anys solen ser millors que els primers. Ell té per la mà l’equip, el té més apamat, ja es coneixen. En èpoques de l’any el Barça ha jugat molt bé. Ha caigut al final quan ho tenia a prop, però va guanyar la Copa i en general quan va canviar a defensa de cinc, tot i que en atac es converteix gairebé en un 3-4-3, amb molta gent davant de la pilota, van jugar molt i molt bé».

La conversa amb el president

Guardiola no creu que Koeman es vegi debilitat pels dubtes que s’ha generat entorn de la seva figura en aquest període de reflexió obert i tancat per Joan Laporta. «Els entrenadors som la part més dèbil. Però depenem dels resultats, i ell ho sap», ha dit l’entrenador del Manchester City.

Koeman, segons Guardiola, ha entès aquell període de reflexió que va obrir i va tancar el president Joan Laporta després de la inesperada caiguda a la Lliga que el va fer allunyar-se de l’Atlètic. «Ronald entén perfectament que després del final de Lliga, tothom necessitava uns dies o setmanes per prendre quina era la millor decisió, però al final, parlant s’han trobat i continuarà sent l’entrenador del Barça».

Notícies relacionades

En aquest aspecte, Guardiola creu que la situació de Koeman serà diferent en la segona temporada, capaç de superar els dubtes que es van aixecar sobre el final de temporada. «Els entrenadors estem debilitats quan no guanyem i reforçats quan guanyem. Si perds partits, estarà debilitat, i si juga com bona part d’aquesta temporada, estarà reforçadíssim, però l’any que ve hi haurà gent a l’Estadi, les coses seran molt diferents», ha comentat el tècnic del ity, recordant que «jo he estat en tres clubs diferents, però res és comparable a un Barça o un Madrid, on la repercussió és molt més gran, on tot és més difícil de controlar privadament».

«Els fitxatges del Kun i d’Èric García són un encert total»

Guardiola, tècnic del City

Després ha elogiat «els dos grans fitxatges» del Barça presentats aquesta setmana. Els dos, procedents del seu equip, del Manchester City. «Són un encert total els dos. El Kun és contrastat en la seva carrera, és un gran golejador, i Èric és una joia de noi, molt intel·ligent, amb ganes d’aprendre, ho absorbeix tot. Serà un dels capitans del Barça en la pròxima dècada. Ja l’hi he comentat a Ronald», ha indicat Guardiola.