LLIGA ENDESA

La Penya tomba el Barça i força el desempat als ‘play-off’’

Els verd-i-negres, liderats per un gran Bassas, imposen la seva intensitat més destacada en la tornada del públic a l’Olímpic de Badalona.

La Penya tomba el Barça i força el desempat als ‘play-off’’

FCB

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Envalentida per l’alè d’un miler d’aficionats, la Penya es va resistir al fet que el primer partit de Lliga en 15 mesos amb públic a l’Olímpic fos el seu últim de la temporada. Es va reposar de la derrota de dimarts, va dominar tot el partit contra un Barça desdibuixat i va forçar el desempat al Palau (72-63).

Vuit punts de Ferran Bassas van marcar el vigorós inici verd-i-negre contra un Barça tebi en defensa i espès en atac. Jasikevicius es desesperava al veure com l’electrònic lluia un contundent 20-5. Amb Calathes encara a la infermeria, la intensitat de Bolmaro a les dues ribes va despertar alguna cosa als blaugrana. Però ja no hi ha rastre de la confiança d’aquell equip que anava com un tret al gener i que ara és un mar de dubtes.

Notícies relacionades

La defensa és el refugi en què s’arrecera el Barça en nits d’atacs sincopats, canells engarrotats i falta d’algú que assumeixi el lideratge. Però el Joventut va mantenir tot el partit l’avantatge al marcador gràcies a tenir més intensitat i a la inspiració de Bassas (20 punts). «Trobàvem a faltar jugar amb públic i això ajuda», va dir el base. El Palau dictarà dissabte qui s’enfronta en semifinals al Tenerife, que va esclafar el Burgos (68-92).

Els altres quarts: Madrid (classificat) 2 - Gran Canària 0; Tenerife 2 (clasificado) - Burgos 0. Baskonia 1 - València 1. 

Fitxa tècnica

Temes:

Barça Joventut