FIRMA FINS AL 2023

Kun Agüero, el primer fitxatge del Barça de Laporta

  • Arriba a cost zero, amb la carta de llibertat, després de tenir un paper secundari en el City de Guardiola

  • L’argentí, a punt de complir els 33 anys, es retroba, a la fi, en un club amb Messi, el seu gran amic

Presentación de Kun Agüero como nuevo jugador del Barça.

Presentación de Kun Agüero como nuevo jugador del Barça. / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El primer de la segona etapa de Joan Laporta és el Kun Agüero. Va arribar diumenge a la nit, acabada de perdre la Champions a Porto amb el Manchester City contra el Chelsea. Arriba lliure i firma per dues temporades. Aquest dimecres compleix 33 anys i és el ‘nou’ suplent escollit per la junta directiva per omplir el lloc deixat al seu dia per la traumàtica marxa de Luis Suárez a l’Atlètic, a qui va portar a la conquesta de la Lliga. Firmarà fins al 2023 i tindrà una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.

El fitxatge del Kun, que ja va ser anunciat fa uns dies per Guardiola, el seu entrenador en el City, convida a pensar que la continuïtat de Leo Messi està assegurada. És un dels millors amics que té el capità blaugrana en el futbol. Una amistat teixida precisament fa més de tres lustres, quan tots dos van coincidir en el Mundial sub-20 que va conquistar la selecció argentina.

 Ara, castigat per les lesions (només ha jugat 12 partits de la Premier i només ha firmat quatre gols), el Kun es retroba amb el seu gran amic a Barcelona. Va poder venir, precisament, el 2014, però llavors el City no el va voler vendre. I el Barça va escollir fitxar Suárez, procedent del Liverpool.

«La setmana que ve hi haurà incorporacions», havia afirmat el president, que manté, de moment, el «període de reflexió» sobre el futur de Koeman. Laporta va voler deixar clar que la seva intenció era marcar el «segell» en el nou projecte esportiu. I el primer segell és l’arribada del Kun Agüero.

Abans fins i tot que fos oficial l’acord amb el davanter la mateixa web oficial del club blaugrana tenia anunciada en la seva programació la conferència de premsa, convocada de forma urgent, obligant fins i tot la directiva a demanar permís al City per oficialitzar el fitxatge del Kun, perquè el seu contracte expira el 30 de juny.

Oportunitat de mercat

Set anys més tard el Kun apareix al Camp Nou, símptoma, a més, de la delicada reconstrucció econòmica i també esportiva que sacseja el Barça, que s’ha de conformar amb el que es consideren «oportunitats de mercat». Eric García, el central del City, i Georginio Wijnaldum, el centrecampista del Liverpool seran els pròxims en aparèixer al Camp Nou. Tots dos, igual que el Kun, acaben contracte aquest 30 de juny.

També serveix per intentar proporcionar-li a Messi l’ecosistema al vestidor que va tenir durant sis anys amb Suárez. I el Kun, que aquesta temporada va tenir un paper marginal en el City (només va jugar 13 minuts a la final de la Champions), traspua en el Camp Nou per convertir-se en l’alternativa ofensiva que proporcioni nous registres al Barça, vist que l’experiment amb Braithwaite no ha sortit gens bé.

El club, atesa la greu crisi econòmica que l’angoixa, s’ha vist obligat a acudir al mercat ‘low cost’. Sense diners per invertir en grans fitxatges, oblidades i arraconades les opcions de Neymar, que va renovar pel Paris SG, i Haaland, disposat a seguir al Dortmund, és el torn del Kun Agüero.

Notícies relacionades

Les negociacions, ja iniciades fa mesos, s’han accelerat en les últimes hores per aconseguir la firma del davanter del City just abans que s’unís a la seva selecció a la Copa Amèrica, malgrat que s’ha conegut oficialment que l’Argentina no pot assumir l’organització per la pandèmia.

El Kun torna a la Lliga després del seu pas per l’Atlètic de Madrid, previ a la seva eclosió en el City, on ha rebut tracte de llegenda en el seu comiat. Ha jugat 10 anys en la Premier abans de tornar a Espanya.