LA BANQUETA DELS DOS GRANS

Koeman i Zidane, futur en perill

  • El tècnic del Barça encara no sap si continuarà, pendent de la decisió que prengui Laporta a l’acabar la temporada

  • L’entrenador del Madrid planeja anar-se’n a l’acabar la temporada, tot i que té contracte, com el blaugrana, fins al 2022

Koeman i Zidane, futur en perill
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Tots dos tenen contracte assegurat. Tots dos van firmar fins al 2022. Però, per una raó o una altra, ni Ronald Koeman té garantit complir-lo al Camp Nou per molt dinar «tranquil» que tingués, com així el va qualificar Joan Laporta, el nou president del Barça. Ni Zinedine Zidane tampoc vol, segons va revelar Telemadrid, esgotar el vincle legal per continuar assegut un altre any més a la banqueta blanca.

 Hi ha incertesa entre els grans i només Diego Pablo Simeone, el tècnic més ben pagat del món, que està a punt de complir una dècada dirigint l’Atlètic (va arribar el desembre del 2011), té la cadira assegurada. És l’únic amo del seu destí, ja que té 80 punts davant els 78 del Madrid. Tret que guanyi la Lliga i decidís liquidar el cholisme des del cim. 

El silenci de Laporta

A Barcelona, Laporta manté aquest programat silenci que va arrencar ja en la campanya electoral, datat el setembre passat. Silenci sobre el futur de Koeman, l’entrenador escollit per Bartomeu per sobreviure després del desastre del 2-8 de Lisboa. El nou president s’enfronta a la decisió (mantenir el neerlandès o apostar per un tècnic seu des del primer dia) que marcarà l’inici de la segona etapa a la llotja del Camp Nou.

 Zidane i Koeman abans de començar el clàssic del Camp Nou, que va acabar amb victòria del Madrid (1-3). / Jordi Cotrina

El dirigent no té pressa, per molts dinars que tingui en públic (gairebé transmès en directe) o en privat, amb el tècnic, tot i que el temps se li tira a sobre. En vuit dies es dona per liquidada la temporada del Barça, amb una Copa al Museu i la caiguda a la Lliga en menys de dues setmanes, després de mesos i mesos d’àrdua reconstrucció per retornar gairebé al depriment punt de partida original.

Aquests 5 punts de 12 han desarmat l’equip, han minat la credibilitat de Koeman i han col·locat sota sospita les vaques sagrades. Mentrestant, la planificació del curs vinent està en marxa, amb el neerlandès al mateix despatx on cohabiten Mateu Alemany, flamant director de futbol, i Ramon Planes, secretari tècnic de Laporta, fins a nou avís, com ho va ser de Bartomeu.

Koeman té clar el que necessita l’equip. Sap els defectes estructurals que va detectar a l’agost i que s’han reproduït ara al maig. També té les primeres solucions per aprofundir en la reestructuració iniciada a Lisboa, que resulta cada vegada més imprescindible atacar. Però depèn de Laporta.

Koeman saluda Zidane a Valdebebas. / Reuters / Sergio Pérez

Depèn que el president toqui un botó (adeu, gràcies per tot, Ronald) o un altre (Xavi, Jordi Cruyff i qui sap si es treu el dirigent del calaix, un altre Rijkaard), condicionat per la terrible crisi econòmica que ofega el club i que li redueix el marge de maniobra. Koeman vol seguir. Laporta encara no ha dit el que vol, esgarrapa els dies, recull informació del tècnic i, per descomptat, també del vestidor per dibuixar l’auditoria de la plantilla.

«L’hi posaré fàcil al club»

Notícies relacionades

A Madrid, no obstant, és Zidane qui pren la decisió. En les últimes setmanes ha anat deixant enigmàtics missatges sobre el seu futur, sense voler, com sí que ha fet Koeman, que s’aferra al seu contracte fins al 2022. «Em veig aquí com a entrenador la temporada que ve», va arribar a dir el neerlandès abans de la tragèdia amb el Llevant (3-3). «Acabarem la temporada, però l’hi posaré molt fàcil al club sempre perquè m’ho ha donat tot», va argumentar el francès abans de l’empat amb el Sevilla (2-2).

Zidane va arribar al Madrid el març del 2019 per iniciar la seva segona etapa. Dos anys després se sent cansat, tant físicament com mental, segons Telemadrid. Koeman no vol marxar; Zizou, en canvi, sembla que no es vol quedar.