BUSQUETS, CONVOCAT

Koeman: «Em veig com a entrenador del Barça la temporada vinent»

  • «El president m’ha demostrat la seva confiança des del primer dia. Hem quedat per parlar al final», revela

  • «No podem oblidar d’on venim, la Lliga està molt igualada, cal sobreviure», afirma l’entrenador

Koeman: «Em veig com a entrenador del Barça la temporada vinent»
4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No hi ha treva a la Lliga. Queden tres jornades i el Barça, després de malgastar l’ocasió de guanyar l’Atlètic i pujar al lideratge, està pendent ara d’una doble fallada: derrota de l’equip de Simeone contra la Reial Societat dimecres i empat o derrota blanca a Granada. Però tot passa perquè el conjunt de Koeman, que es veu complint el seu segon any de contracte, superi aquest dimarts el Llevant al Ciutat de Valencia. Ha recuperat Sergio Busquets, que ha sigut convocat després del cop que va rebre dissabte passat que el va portar fins a l’hospital.

El Barça, que s’ha empetitit davant els grans (només un punt de 12 de possibles), manté l’esperança en una Lliga en la qual ha comès dos errors consecutius al Camp Nou: derrota amb el Granada (1-2) i empat amb l’Atlètic (0-0), tan sols un punt dels sis últims al seu estadi. I el futur de Koeman sempre present.

«El president m’ha mostrat sempre la seva confiança des del primer dia. Si hi ha algú que pot decidir alguna cosa és el president», ha dit el tècnic. «No estic preocupat, he firmat dos anys, em veig l’any que ve com a entrenador del Barça», ha comentat Koeman, indicant que ell «no pot guanyar la batalla a la premsa ni tampoc la batalla a la gent. Jo no tinc dret a canviar això», ha indicat l’entrenador, remarcant que ha quedat «amb el president per parlar d’aquí dues setmanes».

«L’equip d’avui del Barça és de futur. Estem jugant amb molta gent jove»

Koeman, tècnic del Barça

En aquest aspecte, el tècnic ha anat una mica més enllà. «Cal analitzar d’on venim, guanyem un títol, optem a un altre títol i queden tres jornades. A la primera part no vam estar al nostre nivell. És responsabilitat de l’entrenador, però demà toca jugar, no hi ha més. Nosaltres juguem amb dos jugadors de mig camp de 18 anys, i amb dos defenses de 20», ha precisat.

Després, Koeman ha indicat que «cal destacar Araujo, Mingueza, Pedri, Ilaix», joves que en la seva opinió, «han agafat les oportunitats que tenim i les han aprofitat. Són el futur. Estem jugant amb molta gent jove i això sempre implica que falta maduresa, però és molt important de cara als pròxims anys. L’equip d’avui del Barça és de futur. Estem jugant amb molta gent jove».

Sense parlar dels àrbitres

No ha volgut abordar, això no, la polèmica arbitral. «Si hi ha algú que no ha de parlar de l’arbitratge soc jo. Al seu dia ja vaig dir el que penso. La meva opinió no ha canviat», ha dit Koeman, indicant que «si el Madrid pensa que va ser perjudicat per les decisions d’àrbitres és el seu problema». En aquest sentit, el tècnic del Barcelona ha sigut contundent: «Com a entrenador arribes a un moment en què no saps quan és mà, fins i tot els àrbitres tenen dubtes. Els entrenadors i els jugadors no sabem quan és exactament o no. Hi ha coses que xiulen penals i d’altres no».

Koeman ha revelat que només va veure «els primers 20 minuts del Madrid– Sevilla perquè es posava nerviós», per la qual cosa llavors va canviar de canal per assistir des de casa seva al Juventus-Milan, que ha deixat la ‘Vechia Signora’ lluny de les quatre posicions que donen accés a la pròxima Lliga de Campions.

«Lluitarem fins a l’últim segon per guanyar la Lliga. No està a les nostres mans, però no hem de cometre cap error més. Lluitarem fins als últims segons per guanyar-la», ha reiterat l’entrenador blaugrana.

I amb la polèmica del VAR sobrevolant el tram final de la temporada, després de la jugada que, potser, va poder canviar la Lliga. Va xiular Martínez Munuera un penal de Bono a Benzema al Madrid-Sevilla (1-1 en aquell moment), però la tecnologia va avisar el col·legiat que l’origen de la jugada va néixer en una mà de Militão. Del penal blanc al penal sevillista. Al final, el partit va acabar igual que al Camp Nou, amb empat (2-2), malgrat l’elegant indignació de Zidane, que va provocar la resposta de Piqué: «Parlant s’entén la gent»

«Si veus avui dia el Barça és un equip de futur»

Koeman, tècnic del Barça

Notícies relacionades

Després, Koeman ha volgut admetre que tots els candidats «arriben una mica justets», esgotats per tant esforç. «La Lliga està molt igualada, ens costa molt acabar les coses bé. Es deu al físic dels jugadors, amb molts partits, obligat a la pressió de guanyar-la. Cal sobreviure, analitzar i preparar-los bé», ha precisat el tècnic, assumint que el seu equip no va jugar bé a la primera meitat contra l’Atlètic.

«Cal saber d’on venim, els canvis que hem fet... hem guanyat un títol. Falten tres partits. Soc el primer que dic que a la primera part no vam estaral nostre nivell», ha reiterat l’entrenador blaugrana.