EL CALENDARI DE LES TRES ÚLTIMES JORNADES

Els comptes de la Lliga: el títol torna a quedar en mans de l’Atlètic

  • El Barça té, a priori, el millor calendari, però necessita que punxin els dos equips madrilenys

  • El gol de Kroos despenja el Sevilla de la Lliga, a sis punts del lideratge

Els comptes de la Lliga: el títol torna a quedar en mans de l’Atlètic
2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La Lliga va canviant de mans per dies. La va tenir l’Atlètic pràcticament a la butxaca durant tota la temporada i quan va fer comptes el Barça també depenia de si mateix. Les seves taules de dissabte van deixar el títol en mans del Madrid, que aquest diumenge el va deixar caure. Gairebé sense voler-ho, l’Atlètic torna a comandar la Lliga (en realitat, mai ha perdut el lideratge), i cal mirar el calendari per dilucidar si aquest campionat, del qual sembla acomiadar-se el Sevilla (4t a 6 punts), té un favorit.

«Cal tenir fe perquè tots els equips es van deixant punts. No hem de mirar els altres partits sinó intentar guanyar els nostres i a veure què passa», va dir Modric després d’empatar contra el Sevilla. El centrecampista croat no va voler entrar en la polèmica del penal: «Si l’ha xiulat és que l’ha d’haver vist, mala sort», va concloure.

«S’ha de tenir fe perquè tots els equips es van deixant punts. No hem de mirar els altres partits sinó intentar guanyar els nostres i a veure què passa»

Luka Modric

Deia Gerard Piqué el dissabte que es veu amb opcions si el Barça guanya els seus tres partits, i no sembla difícil. El Barça s’enfronta aquest dimarts a un Llevant que fa setmanes que va donar la temporada per conclosa i diumenge rebrà un Celta que somia amb la Conference League. L’Atlètic, a qui el gol final del Madrid obliga a guanyar-ho tot, tindrà el seu enfrontament més complicat dimecres en la visita de la Reial Societat, que té Europa encarrilada (no assegurada). Diumenge rebrà un Osasuna salvat. El Madrid visita dijous un Granada que ja va amargar el Barça al Camp Nou i diumenge visitarà San Mamés, on no veurien amb mals ulls apartar-lo de la lluita pel títol. El Sevilla rebrà dimecres un València virtualment salvat i diumenge va a Vila-real.

Seria una sorpresa que aquesta Lliga arribés resolta a l’última jornada, que fa una setmanes semblava molt desfavorable per al Madrid, però ja no tant. El conjunt blanc rebrà a Valdebebas el Vila-real, que tres dies després disputarà el partit més important de la seva història: la final de l’Europa League. Ningú culparà Unai Emery si fa rotacions aquell dia (en qualsevol cas, el tècnic basc només ha rascat un empat en les seves 12 visites al Bernabéu amb Almeria, València, Sevilla i PSG).

El compte pendent de l’Eibar

Notícies relacionades

Els altres tres aspirants se les veuran amb equips de la zona baixa, qui sap si ja salvats, descendits o en perill per a aquella última jornada. L’Atlètic tancarà el campionat a Valladolid, mentre que el Sevilla rebrà l’Alabès. El Barça visitarà el ressuscitat Eibar, que després d’enllaçar dues victòries està avui a dos punts de la salvació.

Al club basc encara recorden que el Barça els va enviar a Segona el 2015. Ja campions, els blaugranes guanyaven el Deportivo a l’última jornada per 2-0, cosa que condemnava l’equip gallec. Però al tram final el Depor va marcar dos gols i es va salvar, a costa de l’Eibar. «Els vam demanar que afluixessin una miqueta», va dir Lopo. El descens administratiu de l’Elx els va mantenir a Primera. Fins avui.