PLANTEJA DESENCALLAR L’ESPAI BARÇA

Laporta demana a Colau jugar a Montjuïc

  • El president blaugrana proposa modificacions en el projecte i demana agilitar els permisos

  • Com ja va proposar en campanya, planteja el trasllat temporal a Montjuïc

Laporta demana a Colau jugar a Montjuïc
2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Joan Laporta i Ada Colau s’han reunit per desencallar l’Espai Barça. El president blaugrana vol dur a terme el projecte aprovat el 2014 en referèndum, però que Josep Maria Bartomeu no va impulsar durant el seu mandat. Per a això ha plantejat algunes modificacions del mateix en la seva primera trobada amb l’alcaldessa des que va guanyar les eleccions. Un cita en la qual ha fet el primer pas per al trasllat temporal a Montjuïc.

Durant la cita, el mandatari barcelonista ha sol·licitat que es poguessin accelerar alguns permisos per no postergar encara més la reforma del Camp Nou i el seu entorn. L’aposta de la nova junta passa per un projecte més «sostenible i tecnològic».

Bona sintonia

Des del club s’ha assenyalat que les dues parts han «mostrat una entesa absoluta per tractar-se no només d’un projecte del FC Barcelona, sinó de la ciutat» i fonts de l’Ajuntament han coincidit a assenyalar la cordialitat d’aquesta primera presa de contacte.

Laporta té previst que durant les obres el Camp Nou mantingui una capacitat mínima de 80.000 espectadors però que durant «un curt període de temps» l’equip haurà de jugar en un altre camp que «serà molt probablamente» Montjuïc, com ja va plantejar en campanya.

Fa tres mesos, al febrer, Laporta va verbalitzar per primera vegada en campanya la possibilitat que el Barça jugui temporalment a l’estadi olímpic mentre durin les obres al Camp Nou. Pujar a la muntanya era una de les iniciatives electorals d’Agustí Benedito i Xavier Vilajoana referents a l’Espai Barça.  Tots dos contemplaven el mateix marge de temps (tres anys) per a la conclusió dels treballs. La simultaneïtat de les obres implicaria també que durant un període, «mentre es col·loca la coberta i segons algunes tècniques constructives», tampoc es podria jugar a l’estadi, va precisar Maria Elena Fort, màxima responsable de l’Espai Barça  de la candidatura.

Envoltat d’incerteses

Notícies relacionades

Laporta no va dubtar a definir en campanya aquest projecte com el «més important de l’entitat de les pròximes dècades». Malgrat que està aprovat per referèndum i acordat amb totes les institucions oficials, continua estant envoltat de moltes incerteses. Més enllà del nou Camp Nou, una altra decisió versarà sobre el Palau Blaugrana, projectat per a 10.500 espectadors, com insta l’Eurolliga, però que no permetria la futura organització d’una ‘final four’ amb aquest aforament, sinó que hauria de ser superior. 

Dos mesos després guanyar les eleccions i després d’analitzar els vessants econòmic, jurídic i urbanístic del projecte, Laporta ha posat la primera pedra en la construcció de la casa blaugrana del futur. El 2010, després de complir el seu primer mandat, va deixar una remodelació de Foster valorada en 240 milions. Un carpeta que Sandro Rosell va desdenyar, assenyalant que es podia fer per 150. Bartomeu va reformular l’Espai Barça i quan el va portar a referèndum va plantejar que tindria un cost de 600 milions. Una quantitat que la seva junta modificaria a l’alça primer fins als 715 i finalment fins als 825. Caldrà veure quin cost acaba tenint per a una economia barcelonista malmesa per la gestió de Bartomeu i els estralls de la pandèmia.

Temes:

Barça