MÉS GOLS QUE CR7, MBAPPÉ I HAALAND

Messi manté viva la flama

  • Després d’un horrible inici, el capità recupera el 2021 la seva millor versió i alimenta l’esperança de conquerir el doblet

  • Porta 28 gols i 11 assistències a la Lliga, per la qual cosa ha participat en el 48% dels gols del Barça

Messi manté viva la flama
5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Encara creu Messi. I el Barça. Creu que pot guanyar una Lliga que va tenir a la mà dijous passat, però va perdre amb el Granada. Creu el capità, que va viure a Mestalla un retrat de la seva singular temporada, que podria ser l’últim al Camp Nou perquè encara no ha dit si acceptarà el pla que està dissenyant Joan Laporta perquè continuï vestint de blaugrana.

Creu després de fallar un penal a Mestalla i firmar després dos gols, el segon amb una sublim falta, que simbolitza el trànsit que ha viscut ell mateix en un convuls viatge, investit com està ara del seu rol de capità, capaç d’organitzar un dinar a casa seva, segons ha revelat el diari Sport, amb tota la plantilla per emprendre amb energia l’últim esprint.

Un dinar, el primer d’aquest tipus que es produeix a casa de Messi, que trasllada el poderós missatge d’unió de la plantilla durant la setmana prèvia a la visita de l’Atlètic en un partit que pot decidir el campionat. Leo manté viva la flama de l’esperança tant al camp com a fora i fins i tot amb aquest fil de diàleg obert amb Laporta per ampliar el seu contracte dues temporades més.

Un esprint que neix al burofax on li va dir per escrit a Bartomeu el que tantes vegades li havia dit en privat. Que no n’aguantava més, que se n’anava. Ara, en canvi, sembla estar disposat a acceptar el full de ruta laportiana per seguir dos anys més al Camp Nou, cobrant la meitat del que percep actualment.

Mentre arriba el dia en què descobreixi el seu futur, Messi suma 28 gols a la Lliga i 11 assistències, cosa que implica que ha participat en el 48% dels 80 gols anotats pel Barça. O sigui, pràcticament un de cada dos gols porta la seva firma o la seva autoria intel·lectual.

Ara no queda ni rastre del meditabund Leo, emmurriat com estava amb el món, després del 2-8 de Lisboa, i sobretot amb Bartomeu, a qui li va enviar un burofax per sortir per cames del Barça. Però no el van deixar, augmentant en el capità una sensació d’orfandat –la marxa de Suárez a l’Atlètic el va deixar sol al vestuari-, amb un entrenador nou (Koeman), a qui no coneixia de res. I a qui el primer que li va dir, a la seva cita inicial, és que «es veia més fora que dins». 

Les xifres certifiquen aquesta versió trista de Messi. Tot just un gol en els cinc últims partits de Bartomeu com a president. L'argentí tan sols va firmar set gols en les 15 primeres jornades, allunyat d’aquesta efectivitat que el caracteritzava. Caminava abatut i desorientat pel camp, incapaç de teixir complicitats en un 2020 de terrible record per ell.

El click va arribar al gener

Amb l’arribada del nou any, tot va canviar per a Messi. De sobte, es va fer el click. I aquest rostre taciturn, amb la mirada perduda, va quedar enrere, complagut amb la il·lusionant aparició de Pedri unit a l’explosió de Frenkie de Jong com a jugador total. Els gols van fluir llavors amb la rutina messiànica. Hi ha un míser 2020 que contrasta amb un opulent 2021 a la Lliga, on ha rubricat 21 gols en les 19 últimes jornades.

Un gol amb Bartomeu l’últim mes en què van conviure, molt a desgana, a la Lliga i 18 gols va arribar en la seva època d’interinatge amb Carles Tusquets, el president de la comissió gestora, en cinc mesos. Temps que va aprofitar per dir que el millor en el pla econòmic hauria sigut vendre Messi l’estiu passat.

25 gols a la Lliga 19-20

Ara, ja suma nou gols amb Laporta en gairebé dos mesos de la seva segona relació. 28 en total amb Koeman, el tècnic que ha sabut reconnectar a Messi, origen i final d’un Barça que juga sense davanter centre, capaç fins i tot de rescatar una correcta versió de Dembélé i de descobrir una primavera feliç amb Griezmann.

El capità de l Barça ara suma tres gols més que la temporada passada. Llavors, amb Valverde i Setién es va quedar en 25. I Leo, a qui li queden quatre jornades, aspira a poder acostar-se als 36 gols que va aconseguir durant la temporada 18-19. Però ell, que bat rècords a cada partit, continua creient («en aquesta Lliga poden passar encara moltíssimes coses», va dir abans que es produís el ‘Granadazo’) en un títol que ja no depèn només del Barça.

Messi espera el desenllaç de la temporada per anunciar el desenllaç també del seu futur. A punt de complir 34 anys, continua sent el pilar que sosté el club dempeus, fins i tot quan l’ensorrament és de tal magnitud com el de Lisboa que es va carregar Bartomeu, Setién i Suárez, el seu amic de l’ànima.

Va guanyar la Copa, va marcar dos gols a Mestalla (en suma 36 en els 43 partits que ha jugat) i ni Mbappé o Haaland, els joves fars que han d’il·luminar el futur, resisteixen la comparació golejadora a les seves respectives Lligues. Ni tan sols el discutit Cristiano Ronaldo en aquesta irregular Juventus de Pirlo, el supera.

Mbappé ha marcat 25 gols a França. Haaland, també 25 a la Bundesliga. I CR7, que en va anotar dos contra l’Udinese, en suma 27, amb Lukaku, el ‘nou’ que li ha donat l’scudetto a l’Inter, deixant la seva marca en 21 gols. Però per sobre de Messi només sobrevola Lewandowski, el quirúrgic davanter del Bayern Múnich, que n’ha anotat 36.

Notícies relacionades

Tot i que si el focus s’amplia a totes les competicions i es tanca sobre l’any natural Leo, amb 26 gols, ha atrapat el jugador polonès, tenint tots dos una renda de tres gols per sobre de Mbappé. Tot i que per sobre d’aquests números, que tornen a ser ‘messiànics’, queda la imatge d’una estrella compromesa, dins i fora del camp com va demostrar exercint el seu dret a vot a les eleccions del 7 de març, que es resisteix a rendir-se.

Messi aviva la flama per derrotar l’Atlètic i posar el Barça líder després d’una temporada plena d’obstacles emocionals i esportius.