Koeman recupera tota la defensa per a la final de Copa

• El defensa, que ha patit dues greus lesions al genoll dret, només ha jugat cinc partits des del novembre passat

• El tècnic medita ara si torna a la línia de quatre defenses o manté l’aposta pels tres centrals

2
Marcos López

Sergi Roberto va tornar en la segona part de la derrota en el clàssic, la penúltima peça que esperava Koeman per completar la seva estructura defensiva. Ara el tècnic espera recuperar Piqué per a la final de Copa dissabte a l’estadi sevillà de La Cartuja davant l’Athletic. «La Copa és el camí més curt per guanyar un títol», ha anat dient l’entrenador blaugrana des de fa mesos.

De moment, Koeman té pràcticament la defensa al complet. Els vuit especialistes estaven, per exemple, aquest matí a la gespa de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, i el tècnic es veu obligat a recuperar l’autoestima perduda a Valdebebas, on el Barça va encaixar la primera derrota del 2021 en la Lliga.

El retorn dels capitans

Però manté obertes totes les seves opcions de lluitar pel campionat. És tercer, a dos punts de l’Atlètic, que manté el liderat malgrat que s’ha anat desintegrant l’ampli avantatge que posseïa. El Madrid és al segon lloc i a tan sols un punt del conjunt del Cholo Simeone.

Ara, l’objectiu de Koeman és recuperar dos dels seus capitans. Ja té Sergi Roberto i li falta Piqué, un dels líders del vestidor, una peça capital en l’estructura del Barça. El tècnic amb prou feines l’ha tingut durant tota la temporada a causa de les dues greus lesions que ha patit al genoll dret. Va caure el 21 de novembre al Metropolitano davant l’Atlètic (els blaugrana van perdre 1-0).

Des d’aleshores, i després d’evitar el pas pel quiròfan, Piqué va estar dos mesos i mig de baixa. Va forçar la seva tornada davant el París SG (1-4 en l’anada) el 16 de febrer. Va encadenar tres partits de Lliga (Cadis, l’únic en el qual va completar els 90 minuts, Elx, Sevilla) i un de la Copa: la tornada de la semifinal al Camp Nou, on va marcar el gol que va portar el Barça a la pròrroga davant l’equip de Julen Lopetegui. I va jugar, malgrat estar ja lesionat, els 120 agònics minuts.

És a dir, Piqué, que ja va estar convocat en el clàssic, només ha jugat cinc partits en els cinc últims mesos. Amb el seu retorn, i després de les dificultats que ha tingut el Barça després de l’aturada amb el sistema dels tres centrals (1-0 i en l’últim sospir amb el Valladolid i derrota amb el Madrid), Koeman medita si torna al 4-3-3. O manté, en canvi, el 3-5-2 que ha donat volada a l’equip en aquest 2021.

Però el Barcelona també ha perdut frescor ofensiva perquè en els últims 180 minuts només ha marcat dos gols: Dembélé i Mingueza. El tècnic té tota la setmana per reconstruir la minvada confiança que ha generat el clàssic al seu equip.