CALMA AL BERNABÉU; TURBULÈNCIES AL CAMP NOU

Florentino ha vist tres eleccions del Barça, dos presidents que dimiteixen i una moció de censura

Florentino ha vist tres eleccions del Barça, dos presidents que dimiteixen i una moció de censura
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Des que va tornar, el 2009, coincidint amb l’esplendor del Barça de Guardiola i de Laporta, activat el cercle virtuós, Florentino Pérez ha vist tres processos electorals al Camp Nou. Cap, no obstant, s’ha produït al Bernabéu, on les urnes fa més de tres lustres que no s’obren. La llarga calma madridista contrasta, a punt el dirigent d’iniciar el seu sisè mandat, amb les inacabables turbulències blaugranes.

De Laporta, el president amb qui pitjor ha viscut Florentino en aquests llargs anys en el poder blanc, a Laporta. Aquest és el còmode viatge del dirigent blanc, que no té els infinits problemes polítics que sacsegen els seus col·legues de llotja al Barça. Ell va conèixer Gaspart, a qui va arrabassar Figo l’estiu del 2000, i va deixar una reguera de caos al Camp Nou que va necessitar cinc anys per recuperar l’ordre esportiu, ja amb Laporta a la sala de juntes. El mateix president amb qui compartia aquesta petita llotja de la ciutat esportiva del Madrid dissabte durant el plujós clàssic.

En el trajecte,Florentino va tenir com a amfitrió Sandro Rosell, que va dimitir el gener del 2014, condemnat després a passar 604 dies en presó preventiva, després de ser absolt de blanquejar comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte d’esponsorització amb Nike.

Després va compartir xiuxiuejos amb Josep Maria Bartomeu, el segon president del Barça a qui el dirigent blanc ha vist renunciar al seu càrrec, just abans que una moció de censura s’activés per desallotjar-lo de la llotja. Amb l’escàndol del Barçagate portant fins i tot Bartomeu a passar una nit als calabossos de la comissaria dels Mossos.

Notícies relacionades

Florentino, mentrestant, suma ja 18 anys en el càrrec, i s’acosta al rècord de longevitat establert per Núñez, que hi va estar 22 anys, des de 1978 al 2000, just quan el mandatari blanc iniciava el seu primer capítol, que va durar sis anys abans de dimitir. Era el primer president que renunciava al seu càrrec, cansat com estava dels capricis de les estrelles blanques coincidint, a més, amb l’inici de la millor època del Barça.

Florentino va tornar el 2009, ja amb Laporta, a qui va conèixer en els tres primers anys del mandat d’aquest. El dirigent va esgotar el seu segon i últim mandat sense imaginar tan sols que tornaria a trobar-se amb el president blanc. Les urnes només s’obren a Barcelona, on 55.611 socis van votar el 7 de març, i en plena pandèmia, on va guanyar el president blaugrana que més incomoda Florentino. Un va camí d’estar-hi 20 anys, un altre inicia el seu segon capítol al Camp Nou.