VUIT JORNADES ABANS DEL FINAL

Atlètic, Madrid i Barça, tres candidats a la Lliga en només dos punts

  • L’equip de Simeone continua la seva irregular trajectòria i només ha sumat nou punts de 18 en les sis últimes jornades

  • El conjunt blanc, que ha perdut Lucas Vázquez per lesió, busca aquesta setmana passar a semifinals de la Champions

  • Els blaugranes arriben dissabte a la final de Copa amb l’Athletic a la recerca d’un títol que doni calma al ‘projecte Koeman’

Atlètic, Madrid i Barça, tres candidats a la Lliga en només dos punts
4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«M’encanta aquest moment». Diego Pablo Simeone, el tècnic de l’Atlètic, no sent vertigen davant la nova Lliga que ha començat. Un torneig que amb prou feines durarà vuit jornades, on els tres grans aspirants estan separats només per dos punts. Mana encara l’Atleti, amb 67 punts, seguit pel Madrid, que en té 66, i el Barça, a qui la derrota al clàssic el despenja a la tercera plaça després de sumar 65 punts.

Tres equips i dos punts com a frontera. I cada un, amb una història diferent. L’Atlètic vivia tranquil després d’una superbi primer retorn de la Lliga, però ara, pels seus propis errors, s’ha anat complicant el camí cap al títol, malgastant l’ampli coixí que va arribar a tenir.

«M’encanta aquest moment, és el que volem els entrenadors. Arribar a aquest moment cuidant la nostra posició i competint amb els millors»

Simeone, tècnic de l’Atlètic

«Estem en una Lliga molt competitiva», ha recordat Simeone. «Nosaltres vam començar molt forts i el Barça i el Madrid ho van fer de forma irregular. Ara veiem que el Madrid ve a un pas extraordinari i el Barça va guanyar amb problemes el Valladolid i va perdre el clàssic», ha remarcat el tècnic argentí.

«M’encanta aquest moment, és el que volem els entrenadors. Arribar a aquest moment cuidant la nostra posició i competint amb els millors», ha afegit el Cholo, que treballa ara, sobretot, «la fortalesa mental», com ha admès Koke, dels seus jugadors, perquè no es vegin amenaçats anímicament després de veure’s gairebé atrapats pel Madrid i el Barça.

Barça-Atlètic, l’únic duel directe que queda

A l’Atlètic li han agafat tremolors. Sis partits, dues victòries (Athletic i Alabès), tres empats (Madrid, Getafe i Betis) i una derrota (Sevilla). Nou punts de 18 de possibles, cosa que ha permès que el Madrid i el Barça se li hagin acostat perillosament, en una comprimida lluita que durarà vuit jornades i on només hi ha un duel directe entre els tres aspirants: el que es viurà al Camp Nou entre el Barça i l’Atlètic el 9 de maig, en la jornada 35.

Mentre el conjunt de Simeone busca respostes a aquesta notòria caiguda de rendiment, agreujada a més per les lesions de Suárez, el seu tresor més gran per al gol, i ara de Joao Felix, que va rebre un cop al turmell al Benito Villamarín, que el va fer abandonar el partit coixejant, el Madrid se centra en la Champions després d’abatre els blaugranes al clàssic.

Zidane ha perdut Lucas Vázquez per lesió. És una peça molt més transcendent del que podria pensar-se per al tècnic francès, que es queda sense un jugador polivalent, que li dona molts registres tàctics. Tampoc té Ramos ni Varane, amb coronavirus. Amb aquestes tres baixes viatja a Anfield per defensar aquest dimecres el 3-1 aconseguit a l’anada i colar-se a les semifinals de la Champions després d’haver-se reenganxat a una Lliga que abans tenia molt lluny.

El Madrid està a un sol punt de l’Atlètic, però arriba amb el dipòsit de gasolina molt baix. Gairebé en reserva. No és cap exageració. Fins i tot el mateix Zidane ho admet. «Físicament l’equip està al límit. No es poden fer tonteries, perquè aquesta setmana hem tingut dos partits molt exigents físicament», ha dit sobre els dos treballats triomfs contra el Liverpool i Barça. «No podem relaxar-nos perquè dimecres en tenim un altre. No és fàcil. És molt difícil el que estem fent», ha remarcat el tècnic francès.

Notícies relacionades

El Barça, que ha topat sempre contra els grans, té el líder a dos. Obligat ara l’equip blaugrana a abandonar les queixes arbitrals expressades per Koeman i simbolitzades en el diàleg de Piqué amb Gil Manzano just acabar el clàssic. Ara, el FC Barcelona ha d’abocar tota l’energia a la final de Copa que juga dissabte que ve a Sevilla contra l’Athletic, el mateix que li va prendre el mes de gener passat la Supercopa d’Espanya.

En una temporada tan complexa com aquesta, després del 2-8 encaixat a Lisboa l’agost passat, un títol donaria calma al projecte de Koeman, un tècnic fitxat per Josep Maria Bartomeu a qui Joan Laporta, el nou president, ha mostrat la seva confiança en públic. Però necessita trofeus que avalin el seu treball en la delicada reconstrucció de la plantilla.