67 GOLS A LA LLIGA; 18 JUGADORS DIFERENTS

Al Barça marca fins i tot l’apuntador

  • Dest s’incorpora a Anoeta a la nòmina dels 18 golejadors diferents que han col·laborat a la producció ofensiva

  • El repartiment de gols s’ha socialitzat entre tots, alliberant Messi, que continua sent el màxim realitzador de l’equip i de la Lliga

  • L’onze blaugrana és el màxim anotador (67 gols), per davant de l’Atlètic (51) i el Reial Madrid (49)

Al Barça marca fins i tot l’apuntador
4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Vola el Barça de Messi, i de Koeman, a la Lliga, socialitzant el gol, afegint registres nous en un equip capaç d’abatre l’Osca des de fora de l’àrea o d’aniquilar la Reial Societat des de dins. O de mantenir la capacitat golejadora, vigilat Messi, el Pitxitxi, amb els seus laterals colant-se fins a l’àrea de meta. Vola l’equip per donar-li calma a un club que acaba d’estrenar president per acabar amb el desgovern.

El renéixer del Barça, que marca gols de totes maneres i a través de tots els noms –18 realitzadors diferents– ve de meravella a Joan Laporta per teixir les primeres mesures de regeneració d’un club que ha perdut els diners (no queda ni un euro a la caixa), l’autoestima (Europa li resulta esquiva des de fa gairebé sis anys) i fins i tot la dignitat esportiva. Ara aspira a atrapar l’Atlètic a la Lliga (la diferència ha passat de 13 punts a només 4) i a conquerir la Copa el pròxim 17 d’abril.

Enmig de les ruïnes de Lisboa va arribar Koeman per convertir-se en l’únic suport d’un Barça que tenia tots els pilars enderrocats. Fins i tot Messi. Però amb el temps, ha emergit un equip alegre i divertit de veure, com demostra l’esplendorós 1-6 d’Anoeta, on el gol (Griezmann, dos de Dest i Messi i un altre de Dembélé) s’ha socialitzat en gran. 

golejadors diferents han firmat els 67 gols del Barça a la Lliga. Messi, per descomptat, és el màxim artiller, també del campionat, amb 23 gols. Han ajudat Griezmann (8), Dembélé i Ansu Fati (4), Trincâo, Jordi Alba i De Jong (3), Pedri, Coutinho, Braithwaite i Dest (2), més Lenglet, Sergi Roberto, Araujo, Riqui Puig, Mingueza, Junior i Moriba (1). Quatre rivals van marcar en pròpia porta.

Després de la marxa de Suárez

Mana Messi, com és natural. Però darrere seu, malgrat la lesió d’Ansu Fati (al novembre), s’hi han unit els altres. Excepte Piqué (els seus dos gols van arribar a la Champions i la Copa), Umtiti, Busquets i Pjanic. Sense acusar la marxa de Luis Suárez, el nou que sosté l’Atlètic a la Lliga, que va deixar un cisma sentimental al vestidor, al desposseir Messi del seu millor amic, i un seriós problema esportiu perquè no es va fitxar cap davanter. No només això. Va regalar Suárez a l’Atlètic i el ‘nou’ se’l va quedar Braithwaite, fitxat del Leganés, equip que viu a Segona Divisió.

Amb paciència, Koeman ha anat elaborant un Barça atrevit i valent. Li va costar trobar el dibuix adequat. No va tenir problema a renegar del seu mapa inicial. El 4-2-3-1 no funcionava i l’equip grinyolava. Va provar, de manera circumstancial (Valladolid i Eibar), amb el 3-5-2, abans d’engegar el 2021 amb el 4-3-3, un agraït retorn a la clàssica cultura culer. Però el tècnic no es va quedar quiet, obsessionat a trobar la resposta d’un equip que necessitava no viure només de Messi.

jugadors han col·laborat en els 49 gols del Reial Madrid a la Lliga, amb Benzema al capdavant (17), seguit per Casemiro, que no és davanter (5); Valverde, Vinicius, Modric i Asensio (3); Sergio Ramos, Varane, Kroos, Lucas Vázquez i Hazard (2), i Mendy i Mariano (1). Els tres gols restants van ser errors involuntaris dels rivals en pròpia porta.

La fórmula corregida

Va tornar Koeman a la fórmula dels tres centrals, corregida, donant vol als laterals (Dest i Alba es van disfressar de volants i extrems), va protegir Busquets per demostrar que li queda molt futbol i va acompanyar Messi amb les cames de Dembélé, la profunditat del qual genera espais a Leo, i la clarividència juvenil de Pedri. 

Notícies relacionades

Va fluir el joc, es van corregir les disfuncions defensives i el gol es va transformar en un assumpte col·lectiu. Marquen tots. Fins i tot l’apuntador. Amb registres poc explorats. Igual enderroca l’Osca des de fora de l’àrea, com destrossa la Reial Societat amb atacs plens de paciència, ordre, precisió i, sobretot, velocitat de la pilota a l’àrea petita de Remiro. L’onze basc va patir l’allau d’una màquina de marcar de 18 jugadors, una cosa a la que no arriben ni el Madrid (13 futbolistes diferents) ni l’Atlètic (11).

golejadors diferents ha tingut l’Atlètic, a partir de Luis Suárez, fitxat l’estiu passat per ser el ‘nou’ blanc-i-vermell. El davanter uruguaià ha respost a les expectatives i disputarà amb el seu amic Messi la lluita pel Pitxitxi. Suma 19 gols, per 23 del capità del Barça. Marcos Llorente el segueix amb 9 i després apareixen Joao Félix (7), Correa (4), Saúl, Carrasco i Diego Costa (2) i Lemar, Koke, Hermoso i Torreira (1). Dos dels 51 gols van ser en pròpia porta.

Ha firmat 67 gols, 18 més que l’equip de Zidane (49) i 16 més que els homes del Cholo (51). Quatre d’aquests gols del Barça han sigut en pròpia porta. La mitjana a la Lliga (2,39 per partit) és pràcticament idèntica a la de l’Inter a la Sèrie A (2,40), només superats tots dos per l’intractable Bayern de Flick, que en garanteix tres per partit. Per sota dels blaugrana queden, per exemple, el PSG de Mbappé i Neymar (2,23 gols per partit) i el City de Guardiola que es passeja per la Premier (2,13).