EL PRIMER DISCURS PRESIDENCIAL

Laporta: «Com va dir Johan: ‘Només Déu sap el que ens has costat arribar fins aquí’»

  • «Hi haurà un lideratge fort, el repte és difícil però no ens fa por, espero que sigui una etapa esplendorosa», diu

  • «Som hereus de Gamper, volem recuperar els seus valors», afirma el nou president

  • «La situació econòmica ha generat preocupació. Però tenim un pla de xoc per revertir-la»

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No portava cap paper escrit. El seu discurs va durar mitja hora. Improvisat en l’exposició però amb una línia argumental rotunda a la seva presa de possessió. Joan Laporta ha remarcat que «hi haurà un lideratge fort» al Barça després d’assumir el càrrec de president. «El repte és difícil, però no ens fa por. Espero que sigui una etapa esplendorosa», ha comentat el dirigent, que ha acabat plorant al recordar el seu pare, ja desaparegut.

«El 2003 el vaig veure amb llàgrimes als ulls per primera vegada en la meva vida. Ara, siguis on siguis, ajuda’m», li va dir Laporta de manera metafòrica al seu pare mirant al cel, incapaç de poder continuar parlant perquè l’emoció l’havia embargat de tal manera que no podia expressar el que sentia.

«Com va dir el Johan en aquest estadi amb motiu del seu homenatge: ‘Només Déu sap el que ha costat arribar fins aquí’ ¡I els cruyffistes ho sabeu!», ha comentat el president blaugrana. «Encaro aquesta etapa amb humilitat, generositat, valentia, sempre amb optimisme. Prefereixo mirar el got ple. I sense catastrofisme», ha recordat.

«Volem tornar l’alegria al barcelonisme», ha proclamat diverses vegades Laporta, convençut que podrà superar la delicada situació econòmica.

Després, ha volgut assenyalar que «el Barça és una gran família» com demostra, segons l’opinió del nou president, la presència de Víctor Font i Toni Freixa, els dos candidats que han perdut les eleccions. També hi eren Joan Gaspart, Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu i Enric Reyna, expresidents del club.

«Prendrem decisions valentes si cal, tot i que no s’hagin pres mai»

Joan Laporta.

No en va citar cap al seu discurs. Sí que ho va fer, en canvi, a Xavier Sala i Martí, que va fer de president de la Gestora, i un dels seus millors amics.

Notícies relacionades

«La situació econòmica del club ha generat preocupació i la prioritat és que torni a ser sostenible. Tenim un pla de xoc per revertir-ho. Ens fa respecte, però no ens espanta. Prendrem decisions valentes si cal, tot i que no s’hagin pres mai», ha reconegut Laporta.

El nou president sap que «no tindrà els 100 dies de gràcia» perquè «el marge s’acaba el cap de setmana». Després, ha volgut recordar que «Joan Gamper va acostar el Barça a la societat, ens sentim hereus d’aquests valors. Aquest llegat el tirarem endavant. Sabem que al pròxim partit ens la juguem».