LES ELECCIONS DEL BARÇA

Laporta torna a presidir el Barça

L’expresident torna al club onze anys després a l’arrasar a les eleccions

La seva victòria a les urnes és rotunda, amb un 60%, per davant Font () i Freixa ()

Els tres candidats s’abracen en una foto que va voler transmetre la pau social després de la campanya més llarga

El box de Laporta va començar a celebrar el triomf des que a les 9 de la nit el sondeig li donava la victòria

Laporta torna a presidir el Barça
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Joan Laporta torna a presidir el FC Barcelona onze anys després que el 2010 s’extingís el seu primer mandat. La tornada del dirigent és abassegadora, com ho va ser al començament de la seva etapa que va començar el 2003 amb el 52,6% dels vots. Aquesta vegada, davant només dos candidats (Víctor Font i Toni Freixa), s’ha imposat amb la contundència que s’intuïa a les prediccions i un recolzament social encara més gran per afrontar la seva segona etapa, que acabarà el 2026.

Laporta ha obtingut el 57% dels vots, mentre que Font ha conservat el segon lloc amb el 32% i Freixa ha sigut qui menys suport ha rebut, amb menys del 10%.

«Felicito Laporta per aquesta victòria que no admet discussió. És la voluntat del soci i ara recolzarem el president, com hem fet des del 2015. Aquesta vegada no serà diferent», va ser la primera reacció de Freixa.

Els tres candidats es van saludar i van abraçar quan l’escrutini enfilava la recta final. Font i Freixa van anar al box de Laporta i van felicitar els companys del guanyador, oblidant les picabaralles que hi haguessin pogut haver als debats. Laporta, tot seguit, va començar a destapar ampolles de cava.

Serà el cinquè president del Barça a repetir mandat, després que en successius períodes de la història del Barça, tornessin a reprendre el càrrec Joan Gamper (cinc vegades va ser el màxim dirigent), Gaspar Rosés (tres), Joan Coma i Enric Piñeyro (dues).

El resultat de les eleccions no fa més que confirmar les prediccions i les enquestes (les tres candidatures coneixien la tendència de vot des que Laporta va anunciar que es presentava), certificant, a més, el primer indici real amb l’entrega de les firmes. L’expresident pràcticament va doblar (9.625 avals), les presentades per Font (4.431) i Freixa (2.634). Van quedar fora, sense passar el tall, uns altres sis aspirants.

Quinze directius

Notícies relacionades

La candidatura de Laporta, a qui acompanyen 15 directius (l’única dona, Elena Fort, té el carnet més antic de tots), disposa de deu dies per presentar un aval de 124,6 milions d’euros, que correspon al 15% del pressupost d’aquesta temporada (831 milions) i fer efectiva i oficial la presa de possessió, que es retardarà fins a finals d’aquesta setmana.

La seva primera activitat, no obstant, serà viatjar aquest dimarts a París, convidat per la gestora, com a president electe. La presa de contacte amb Carles Tusquets li permetrà quadrar el procés del relleu presidencial i conèixer les urgències més immediates. I es podrà fer l’esperada abraçada amb Lionel Messi que hauria de desembocar en la renovació del capità, «la prioritat» que marcarà la planificació esportiva del seu projecte. No obstant, la primera acció que espera Laporta és firmar la concessió d’un crèdit, ja gestionat, per poder pagar les nòmines dels treballadors.