LES CLAUS TÀCTIQUES

Les claus tàctiques del Barça-Sevilla: Dembélé i el triomf dels ‘9’

  • L’equip de Koeman va firmar els tres gols amb un xut des de fora de l’àrea i dos centrades laterals

  • El tècnic va apostar, de nou, pel 3-5-2, però va acabar recorrent al 4-3-3

  • L’asfixiant pressió blaugrana va ofegar el Sevilla, sostingut després el Barça per les mans de Ter Stegen

2
Es llegeix en minuts

1.- Dembélé va resultar indetectable

Koeman va repetir onze i va repetir també model tàctic. Tan content va quedar del seu triomf al Sánchez Pizjuán que va apostar pel format dels tres centrals, amb Mingueza, Piqué i Lenglet, cosa que va provocar una ràpida circulació de la pilota. Va tenir el control d’enfrontament acompanyat, sobretot, en la inspiració de Dembélé, convertit en el segon davanter, amb tota la llibertat del món per trasbalsar la defensa del Sevilla.

No va saber l’equip andalús on es movia el francès. Decisiu com havia sigut ja a la Lliga, va tornar a inventar-se un golàs monumental des de fora de l’àrea que va provocar una injecció d’esperança a un solitari Camp Nou. Dembélé va començar jugant de segon davanter, escortat per Messi, i va acabar la segona meitat, en la qual va ser substituït per problemes físics, exercint d’extrem dret. No el van detectar en cap moment, sostingut en el moment més crític per les mans de Ter Stegen, que va parar un penal decisiu.

2.- 3-5-2, 4-3-3 i la pressió

2.- 3-5-2, 4-3-3 i la pressióEls dibuixos tàctics influeixen. I molt. Al Sevilla li va costar desactivar el 3-5-2 plantejat de sortida per Koeman. No el va descodificar dissabte passat. Tampoc ahir. Els controls de Pedri, amb una deliciosa orientació corporal, li van permetre governar el partit. Després, Koeman va modificar el model apostant pel 4-3-3 desplaçant Dembélé quan va apostar per Griezmann a l’ala esquerra. Però la clau va raure en l’asfixiant pressió del Barça.

‘3.- Un ‘nou’ postís, un ‘nou’ autèntic

Notícies relacionades

‘3.- Un ‘nou’ postís, un ‘nou’ autènticEstava contra les cordes el Barça quan va emergir la força aèria per aferrar-se a l’eliminatòria. Ja amb el temps afegit va emergir Piqué per fer un cop de cap com si fos un vell ‘nou’. Va tenir la calma necessària Griezmann per assistir al capdavant del central per portar l’equip de Koeman a la pròrroga. El postís davanter centre va donar pas després a l’autèntic. En una altra jugada atapeïda de toc, pausa i paciència, Alba va assistir Braithwaite, un ‘nou’ que va marcar el gol d’un ‘nou’. Va arribar a l’àrea i va marcar.

I el Barça va acabar remuntant amb tres gols inusuals, sense necessitat ni tan sols que Messi marqués. Un xut des de fora de l’àrea de Dembélé i els cops de cap de Piqué i Braithwaite.