LA CONTRACRÒNICA

Una remuntada per al futur president

Els tres aspirants per succeir Bartomeu van viure a la llotja l’èpica classificació. Durant un parell d’hores, tant ells com la resta dels culers van recordar que el Barça, a més de negoci, és esport.

Una remuntada per al futur president
1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Durant un parell d’hores els culers van poder abstreure’s de la podridura de tripijocs, llistes negres i guerres brutes pel poder i recordar que, a més de ser font de negocis de tota mena, el Barça continua sent club esportiu. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, els tres candidats a la presidència, van viure la tercera pròrroga d’aquesta Copa del Rei a la llotja del Camp Nou que aspiren a heretar de Josep Maria Bartomeu. Una herència enverinada, ja que la mansió que un dia va ser l’enveja de mig món ara amenaça ruïna: amb la façana plena d’escantellats, l’últim l’ocasionat pel Barçagate, teranyines a la caixa forta i amb l’habitació principal, el primer equip, que requereix una reforma profunda. Però amb trobades com la d’ahir davant el Sevilla fan creure també en la remuntada del club. 

Notícies relacionades

Una de les primeres decisions que hauran de prendre és què fer amb Dembélé: si renovar-lo o vendre’l perquè un no se’n vagi gratis el 2022. Davant el seu futur patró, el Mosquito va fer mèrits amb un golàs i sent el millor argument ofensiu de l’equip abans que l’ombra de la lesió tornés a planar sobre ell. Més dubtes hi ha sobre què fer amb Griezmann, que va tornar a ser suplent però que va tenir un paper crucial amb el centre a Piqué que va portar a la pròrroga després que Sant Ter Stegen donés una vida extra al conjunt de Ronald Koeman després de parar el penal a Ocampos.

Aquestes decisions i moltes altres esperaran a partir de dilluns que ve al pròxim inquilí de les oficines que van escorcollar dilluns passat els Mossos d’Esquadra. Però aquest dimecres, Laporta, Font i Freixa es van oblidar d’això i de les travetes per poder disfrutar com tres simples aficionats d’una nit èpica. Els tres van celebrar el gol de Braithwaite i van haver de contenir la respiració quan van veure que el president Piqué es cargolava de dolor al terra en la pròrroga, tement que hagués tingut una recaiguda de la lesió que el va tenir tres mesos sense jugar. Però l’autor del gol salvador va aconseguir acabar la trobada malgrat les ostensibles molèsties. Al final van poder celebrar la classificació al Camp Nou. Caldrà veure qui canta també victòria el pròxim diumenge a la nit.

Temes:

Barça