ELOGIS AL BARÇA DE KOEMAN

Pochettino: «És un objectiu obvi del PSG guanyar la Champions»

  • El tècnic assumeix la pressió per l’èxit europeu, però intenta veure-ho des d’un prisma positiu

  • «És un partit especial, quan vaig firmar pel PSG fa 40 dies ja vaig sentir aquesta excitació al club», reconeix

  • »Koeman porta set o vuit mesos i el Barça ha anat en constant evolució. Ja es nota la seva feina», explica

  • »Neymar i Di Maria són dues grans absències. ¿Mbappé? Jo sempre espero el millor dels grans jugadors», diu

  • «El que va passar no es pot esborrar, però volem construir un altre futur millor», diu sobre el 6-1 encaixat pels parisencs fa gairebé 4 anys

Pochettino: «És un objectiu obvi del PSG guanyar la Champions»
4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Thomas Tuchel no en va tenir prou amb arribar a la final de l’última Champions. Hi va arribar, però la va perdre contra el Bayern, amo absolut del futbol mundial amb la conquesta dels sis títols de sis de possibles, imitant el 2021 el que va fer el Barça de Guardiola el 2009. Tuchel no va completar ni mitja temporada perquè a París la paciència no existeix amb els entrenadors. Va ser escollit Mauricio Pochettino com a successor de l’alemany. I sap el tècnic argentí que o guanya la Champions o... Aquest dimarts surt al Camp Nou a un d’aquests partits que determinen el futur d’un equip, d’un entrenador i fins i tot d’un club. Tot i que sigui només l’anada.

«És un partit especial. Quan vaig firmar fa 40 dies ja sentia aquesta excitació al club. És un objectiu obvi del Paris SG guanyar la Champions i ho entenem», ha confessat Pochettino ja a la seva primera resposta a la sala de premsa del Camp Nou. Tot i que després hagi volgut aclarir aquesta paraula d’«obsessió» com un element més de «passió afegida».

Tampoc va voler abordar Pochettino el succeït fa gairebé quatre anys quan el Paris Sg va rebre aquell 6-1 que el va fer fora d’Europa i li va costar després la posició a Unai Emery. «El que va passar no es pot esborrar. Ja va passar, però volem construir un futur millor, creant una idea i una identitat comuna al club,» ha reconegut.

Per construir aquesta identitat necessita guanyar la Champions. Pochettino sap on està. I el que li demanen. No cal ni que li ho pregunti a Tuchel, que ràpidament va trobar feina a Stamford Bridge on va ocupar la banqueta de Frank Lampard, que va ser acomiadat del Chelsea.

Va poder, curiosament, l’actual entrenador del PSG estar assegut al lloc que ocuparà aquest dimarts Koeman. Va tenir l’opció de dirigir el Barça. Aquesta idea va rondar el cap del ja dimitit president Josep Maria Bartomeu, just després del 2-8 encaixat per l’equip de Setién a Lisboa contra el Bayern.

«Al futbol passem de passió a obsessió i és que, de vegades, no se sap descriure si és una cosa o una altra», ha reconegut Pochettino. «Amb desesperació estimem tant aquest esport que per això parlem d’’obsessió’, però sempre de manera positiva», ha afegit per treure-li qualsevol sentit negatiu a aquest desig que porten acumulant els dirigents del PSG des de fa una dècada.

«Hi ha tanta passió que ens desborda a tots, als fans, als jugadors. Em refereixo a obsessió com ‘una passió desmesurada’, no vull que es negativitzi la paraula», ha remarcat entossudit que calés aquest missatge just abans de sortir al Camp Nou per dirigir-se a una suau sessió d’entrenament, l’última abans del xoc contra el Barça.

Pochettino va poder asseure’s a la banqueta que ara ocupa Koeman. Però Bartomeu, finalment, no el va escollir. L’argentí, mentrestant, va esperar pacient la trucada d’un gran d’Europa fins que va arribar el dia en què va rellevar Tuchel, convençut que podrà guanyar la Champions que des de fa anys busquen els inversors qatarians del PSG.

«Tenim una gran il·lusió davant un equip, el Barça, que també aspira a guanyar la Champions. Té grans jugadors i un gran entrenador, el Ronald», ha dit Pochettino, elogiant la feina que ha fet el seu col·lega al Camp Nou. »El Ronald va arribar fa set o vuit mesos i tots els processos necessiten temps. Ha anat en constant evolució torejant amb els problemes de tothom, la Covid, les lesions, la incertesa...», ha precisat l’argentí.

«Un cos tècnic necessita temps i en 7 o 8 mesos ja es nota la feina de Ronald Koeman, a qui admirava com a jugador i ara com a entrenador. No em sorprèn el bon nivell del Barça. Ja es nota la seva feina».

Sense referències a Messi

Notícies relacionades

Ni una paraula sobre Messi. Ni una pregunta sobre Messi. Tan sols sobre el paper que haurà d’adquirir Mbappé en el duel amb els blaugrana després de confirmar-se, com va dir Pochettino, «les dues grans absències de Neymar i Di Maria». Però el tècnic del PSG no va voler buscar coartades amb aquestes lesions. «¿Mbappé? Jo sempre espero el millor dels grans jugadors. Estic molt content del seu rendiment en aquests 40 dies», ha afegit.

Mentre recordava el temps que ha tingut Koeman per aixecar el seu projecte –deia ell set o vuit mesos quan, en realitat, no en són ni sis– apel·lava al poc que ha tingut ell. Amb prou feines porta 40 dies a París i s’enfronta al Barça de Messi, que retorna a la Champions sense dir ni una paraula sobre el seu futur, amo únic com és l’argentí d’anar-se’n on vulgui a partir de l’1 de juliol.