BARÇA-ALABÈS, DISSABTE 13 (21.00 H)

Koeman: «¿Neymar? No parlo d’ell ni del París SG, només de l’Alabès»

  • El tècnic eludeix qualsevol comentari sobre la Champions i es concentra a mantenir «la bona ratxa en la Lliga»

  • «Ens falta contundència defensivament. Però tampoc hem jugat gaires partits amb la mateixa defensa», recorda

  • «¿Expedient a Piqué? Cal intentar criticar amb respecte i amb paraules que no et puguin fer res», aconsella

  • «Allò de Sevilla era penal. No entenc per què el VAR no hi entra», explica sobre l’acció de Suso a Alba que Mateu Lahoz no va xiular

Koeman: «¿Neymar? No parlo d’ell ni del París SG, només de l’Alabès»
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Després de la derrota en l’anada de la semifinal amb el Sevilla (2-0), el Barça retorna a la Lliga, una competició en la qual ha retallat dos punts a l’Atlètic després que punxés davant el Celta, i amb l’horitzó europeu a la cantonada. Dimarts arriba el París SG al Camp Nou, però sense el lesionat Neymar, que haurà d’estar un mes de baixa.

«No crec que Neymar sigui jugador de l’Alabès. Això és per dilluns, no per avui. No parlo de Neymar ni del París SG», ha dit amb contundència Ronald Koeman, recordant que abans apareix al Camp Nou l’angoixat Alabès d’Abelardo, malgrat que està fora de la zona de descens. Però encara hi està molt a prop.

«Volem seguir una bona ratxa en la Lliga, això és molt important també per al partit de dimarts. Si guanyes l’afrontes mentalment amb menys cansament», ha precisat el tècnic, conscient que necessita recuperar jugadors per tenir recursos de cara «a un mes o mes i mig que ens dirà a què pot aspirar l’equip».

A Koeman li correspon, per tant, manejar els pocs recursos que té, sobretot en defensa, per arribar amb el millor equip possible a la decisiva cita europea de dimarts. Necessita, sobretot, frenar la sagnia defensiva que sacseja el Barça, que ha encaixat set gols en els tres últims partits: tres gols del Granada, dos del Betis i dos del Sevilla.

«Ens falta contundència defensivament. Però tampoc hem jugat gaires partits amb la mateixa defensa», ha recordat l’entrenador, que no s’ha mostrat excessivament preocupat. «És veritat que encaixem gols, però també creem moltes ocasions. Em preocuparia més no crear-ne. Ens falta més regularitat en defensa, però es deu sobretot als jugadors que no tenim», ha afegit.

Parlava de Piqué, que no juga des del novembre. Parlava també d’Araujo, que s’ha lesionat aquesta última setmana. El tècnic no vol arriscar amb l’uruguaià. «Està lesionat i si hi ha un moment en què hi pot ser-hi parlarem amb ell i amb els metges», ha precisat Koeman. «Necessitem tots els jugadors disponibles, necessitem frescor».

Sense retrets pel no fitxatge d’un central

Araujo no jugarà davant l’Alabès. ¿I dimarts? «Encara no ho hem decidit, ja ho veurem, ja ho veurem...». Tampoc ha perdut el temps a analitzar el reclamat fitxatge d’Eric Garcia, que per discussions electorals no es va portar a terme. «Vaig parlar amb els candidats i els vaig dir que necessitàvem un fitxatge. Però jo respecto qualsevol decisió d’ells, del club i també econòmicament. No ha pogut ser. Així doncs, seguim amb el que tenim», ha recalcat.

Després, no ha volgut valorar l’obertura de l’expedient disciplinari a Piqué per les seves queixes sobre els àrbitres. «No hi entraré, ell és prou experimentat per dir el que vulgui. Però cal cuidar-ho perquè amb poques coses et poden embolicar i generar un problema», ha afegit Koeman.

El tècnic ha demanat «intentar criticar amb respecte i amb paraules que no et puguin fer res» després d’insistir en les seves queixes pel penal que no va assenyalar Mateu Lahoz en la semifinal de la Copa contra el Sevilla. «Com ja vaig dir l’altre dia, és penal. Hi ha una imatge de l’àrbitre en què diu que és falta però fora. Si és falta es veu que és a dins. No entenc per què el VAR no hi va entrar. Tothom va veure que va ser a dins. Ells es poden equivocar, això no és cap problema. Però cal posar la cara al davant», ha dit Koeman, que va recordar que el tuit que va divulgar el Barça sobre aquesta jugada no és una decisió seva, «sinó del club».

Notícies relacionades

Malgrat el 2-0 encaixat al Sánchez Pizjuán, l’entrenador no dona la Copa per perduda. «Tenim esperances perquè juguem la tornada a casa. Aquest equip és capaç de fer-ho», ha comentat Koeman, recordant que van tenir dominat el Sevilla en la segona part, tot i que va admetre que «cal tenir una mica de sort també».

Al ser preguntat sobre quin equip era millor, el Barça de Guardiola o el Bayern de Flick, Koeman no ha tingut dubtes. Tots dos han aconseguit els sis títols, una temporada perfecta. Els blaugrana el 2009; els bavaresos, el 2021. «Per mi, el Barça de Guardiola. ¿Per què? Perquè ha fet el millor joc que he vist en els últims 25 anys, més o menys. També és una cosa gran el que ha fet el Bayern, és impressionant. Però com ho va aconseguir el Barça de Guardiola va ser alguna cosa més».